Întâlnire emoționantă între bărbatul cu transplant de față și văduva donatorului acesteia - video

11 Noi 2017

Povestea extraordinară a întâlnirii unui bărbat desfigurat, care a primit după o lungă așteptare un nou chip, și a văduvei donatorului noii sale fețe a impresionat oameni din întreaga lume, cei doi s-au întâlnit pentru prima dată, la Clinica Mayo, din Minesota, iar momentul a fost unui extrem de emoționant, notează The Telegraph

  • Întâlnire emoționantă între bărbatul cu transplant de față și văduva donatorului acesteia - video

În 2006, cu doar două zile înainte de Crăciun, Andy Sandness, pe atunci în vârstă de 21 de ani, a rămas desfigurat în urma unei tentative de sinucidere. Tânărul s-a împușcat în bărbie, dar a supraviețuit în mod miraculos. Echipa medicală ce a sosit imediat la locuința sa, a reușit să îi salveze viața, însă tânărul a rămas mutilat. Anul trecut, el a fost supus unei operații de reconstrucție care a durat 56 de ore.

Andy a primit o nouă șansă la viață după ce, timp de 10 ani a trăit izolat, desfigurat, fără să poată mânca normal, pentru că protezele faciale i se desprindeau frecvent. ”Nu ieșeam în public. Uram să merg în oraș sau să mă uit în oglindă. Acum pot face toate lucrurile de dinainte: să merg la restaurant, să mă duc la serviciu, să mănânc”, spune tânărul, care se simte recunoscător pentru șansa pe care a primit-o.

Chirurgii i-au transplantat nasul, obrajii, buzele, dinții, gura și maxilarul lui Calen "Rudy" Ross, decedat în mod accidental, în timp ce mânuia o armă. Soția lui, Lilly, era însărcinată în luna a opta când s-a produs incidentul.

Femeia a fost de acord ca organele soțului ei să fie donate, inclusiv pielea și chipul, care s-au dovedit compatibile cu Andy Sandness. Ea recunoaște că inițial a fost reticentă, când a fost vorba să doneze fața soțului ei, dar s-a gândit la copilul lor și și-a dorit ca fiul ei să afle într-o bună zi că generozitatea de după moarte a tatăl său a reușit să salveze alte vieți.

Lilly și Andy s-au întâlnit pentru prima dată, iar momentul a fost unul teribil de emoționant pentru amândoi. Cu ochii în lacrimi, femeia a atins chipul lui Andy. ”Am vrut să îți arăt că darul soțului tău nu va fi irosit”, i-a spus tânărul.

Pentru Lilly Ross, întâlnirea vine după un an de coșmar, în care a trebuit să se ocupe de funeraliile soțului ei, să aducă pe lume un copil și să își pună viața în ordine.

”Întâlnirea cu Andy înseamnă pentru mine încheierea unui capitol dureros din viața mea. A fost cumplit ce s-a întâmplat, dar mă bucur că el face parte acum din familie”, a declarat ea.

Întâlnire emoționantă între bărbatul cu transplant de față și văduva donatorului acesteia - video

SHARE