Doodle pentru aniversarea Google - 19 ani de existență!

27 Sep 2017

Google,  compania infiintata de Larry Page si Sergey Brin in anul 1998, implineste astazi 19 ani, si ca in fiecare an, cei care acceseaza motorul de cautare Google sunt intampinati de un nou Doodle.

  • Doodle pentru aniversarea Google - 19 ani de existență!
    Google Doodle 2017
  • Doodle pentru aniversarea Google - 19 ani de existență!
    Google Doodle 2016

Miercuri, motorul de căutare Google și-a schimbat grafica pentru a marca aniversarea celor 19 ani de activitate.

Fundalul Google Doodle aduce în browsere o atmosferă de sărbătoare, de unde nu puteau lipsi coifurile, cadorile și bineînțeles tortul.

Pentru cei curioși, care vor da click pe Doodle, Google le-a pregătit o surpriză. Ei  vor fi redirecționați către o ruletă plină de surprize.

În cazul în care doriți să intrați în jocul Google, atunci apăsați pe ruletă și vedeți cadoul pe care compania l-a pregătit pentru dumneavoastră.

Cateva fapte interesante din istoria firmei si a motorului de căutare Google inventat de aceasta.

1. Fratele lui Larry Page – Karl – în anii ’90 a contribuit la lansarea companei eGroups, care in 2000 a fost cumparata cu o jumătate de miliard de dolari de catre Yahoo. Chiar dacă nu ar fi existat Google, probabil ca Larry Page ar fi lucrat în industria de Internet împreună cu fratele său.

2. Larry Page și Sergey Brin au crezut că rezultatele aplicării în practică a PageRank-ul vor servi ca bază pentru teza lor de doctorat. Până la începutul anului 1997, Paige a dezvoltat un motor de căutare rudimentar numit BackRub, care prelucra link-uri către pagini web.

3. Larry Page și Sergey Brin au fost gata să-și vândă motorul de cautare pentru 1 milion de dolari în 1997. Ei au mers în Silicon Valley unde l-au oferit Yahoo, care insa a respins oferta. În 2002, Yahoo s-a razgandit si a oferit fondatorilor Google 3 miliarde de dolari pentru motorul de cautare dar, de data aceasta, Yahoo a fost trimis la plimbare.

4 . Anual, Google.com genereaza in jur de 1.000 de “doodles” – desene dedicate unui subiect , încorporate în logo-ul companiei. Primul “doodle” a aparut atunci cand fondatorii companiei au plecat la un festival și au anuntat ca nu vor fi în măsură să remedieze rapid orice problema tehnica.

5 . Din 2010 Google cumpara o firma/luna.

6 . Atunci cand compania a ajuns la 40 de angajati, a fost angajat un bucatar propriu.

7 . Gmail poate fi utilizat în peste 50 de limbi.
8 . Aproximativ 1.000 de angajați Google au devenit milionari în 2004, când compania a facut o emisiune de actiuni. Una dintre cei norocosi a fost si maseuza care a lucrat la Google în 1999.

9 . Butonul “Mă simt norocos” costa Google 100 de milioane de dolari anual.

10 . Fondatorii Google, Sergey Brin și Larry Page, detin doar 16% din companie, dar care le oferă o avere combinată de 46 miliarde de dolari.

11 . Compania ar putea avea numele Googol, dacă cineva nu ar fi scris gresitGoogle.

12 . Numele Google este derivat dintr-un un termen matematic “googol”, care exprima un numar compus dintr-o cifra urmata de 100 de zerouri.

13 . Fiecare birou Google are elemente de design ale tarii in care se afla.

14 . Dacă o sa calculam cate video-uri vizualizeaza utilizatorii YouTube într-o lună, va rezulat 450.000 de ani.

15 . Serviciul Gmail a fost lansat pe 1 aprilei 2004, de ziua pacalelilor.

SHARE