Fost director Facebook: În următorii 20 de ani, bitcoin ar putea ajunge la o cotație de 1 milion de dolari

12 Dec 2017

În următorii doi sau trei ani, cotația bitcoin va ajunge la 100.000 de dolari, iar în următorii douăzeci de ani, ar putea crește la 1 milion de dolari, este de părere șeful Social Capital, Chamath Palihapitiya, fost director executiv la Facebook.

  • Fost director Facebook: În următorii 20 de ani, bitcoin ar putea ajunge la o cotație de 1 milion de dolari

Chamath Palihapitiya, unul dintre adepții înfocați ai bitcoin, a vorbit despre aprecierea dramatică a criptomonedei de săptămâna trecută, care a fost asemănată cu un tren fără frâne, în cadrul emisiunii Squawk Box de pe CNBC.

"Acesta este acum un joc de încredere. Nu există altă utilitate. Este un fenomen fantastic și un depozit de valoare împotriva regimurilor autocratice și a infrastructurii bancare, despre care știm că sunt corosive modului în care lumea trebuie să funcționeze corect”, a afirmat șeful Social Capital.

Chamath Palihapitiya a declarat că el și doi priteni de-ai lui au deținut, la un moment dat, în 2013, 5% din întregul pachet de acțiuni al bitcoin.

”Băncile centrale nu pot emite monedă la nesfârșit”, a adăugat Palihapitiya.

Bitcoin a depăşit pentru prima oară, vineri, 8 decembrie, nivelul de 17.000 de dolari pe unitate, iar cererea uriaşă a dus la blocarea uneia dintre cele mai mari platforme de tranzacţionare, cu doar câteva zile înainte de începerea tranzacţiilor cu contracte futures pentru moneda virtuală în Statele Unite.

SHARE