Cine e tipul care a aruncat la gunoi bitcoin în valoare de 100 de milioane de dolari

05 Dec 2017

”Două loturi” a lui Caragiale a devenit o întâmplare adevărată, în care un IT-ist nefericit a ratat șansa de a fi printre milionarii în dolari ai lumii, informează The Telegraph.

Undeva într-o groapă de gunoi, din Ţara Galilor se află îngropaţi bitcoin în valoare de peste 100 de milioane de dolari...

  • Cine e tipul care a aruncat la gunoi bitcoin în valoare de 100 de milioane de dolari

James Howells, un tânăr în vârstă de 32 de ani, avea 7500 de bitcoin strânşi într-un portofel digital, dar, din nefericire pentru el, hard diskul pe care se aflau cheile, necesare pentru deschiderea portofelului, a fost aruncat la groapa de gunoi.

A fost printre primii care a simțit puterea monedei virtuale, începând să mineze în 2009, de pe un laptop personal.

Laptopul, evident a fost depășit la un moment dat, și a fost făcut bucăți și vândut pe eBay, dar hard diskul a fost păstrat, tocmai în ideea în care la un moment dat prețul unui bitcoin va crește.

"Pe la mijlocul anului 2013 a avut loc o curăţenie generală şi hard diskul a fost aruncat din greşeală la gunoi. Nu o să mă plâng, accidente se întâmplă. Trebuie să trec peste. Tot timpul am ştiut că valoarea bitcoinului va creşte foarte mult", a explicat galezul. i.

Valoarea monezii a fluctuat foarte mult, doar în 2017 crescând cu peste 10.000 de puncte procentuale, ajungând la o valoare de 11.000 de dolari per bitcoin.

 

SHARE