Cel mai de succes Youtuber din lume. A câștigat 14 milioane de euro în 2017 - video

09 Dec 2017

Fost angajat al companiei Tesco,  Dan Middleton, un tânăr în vârstă de 26 de ani, a ajuns să câștige peste zece milioane de euro pe an postând clipuri video pe Youtube în timp ce se joacă jocuri video, informează The Sun.

  • Cel mai de succes Youtuber din lume. A câștigat 14 milioane de euro în 2017 - video

Middleton, cunoscut pe Youtube sub pseudonimul DanTDM, are peste 16 milioane de abonați.

Fost student de la Northampton University DanTDM s-a filmat pentru prima dată în timp ce se juca Pokemon, postând apoi și clipur cu  Minecraft.

”Nu am fost pregătit deloc pentru așa ceva. Am început să învăț, destul de încet, în urmă cu 3-4 ani. În anii în care și Youtube a evoluat. Pe vremuri, dacă erai Youtuber, nu era mare lucru”, spune tânărul.

Video-urile postate de DanTDM au fost vizionate pe Youtube de peste 10 miliarde de ori până acum. Deși nu există date oficiale, un creator de conținut de pe Youtube poate câștiga în medie în jur de 1,26 euro la mia de vizualizări, mai scrie The Sun.

Popularitatea sa la nivel internațional l-a făcut să organizeze turneuri prin diferite țări, la fel cum fac trupele de muzică. Recent, el a fost prezent la Sydney Opera House din Australia, fiind al 2-lea cel mai rapid vândut show din istoria acestui loc celebru.

Mulți adolescenți români se visează în aceeași ipostază ca DanTDM, numai că e greu să ajungi în vârf, și mai greu să te menții, iar norocul are rolul lui hotărâtor.

Cel mai vechi clip al lui DanTDM, din 2012, când se juca Minecraft

SHARE