Elon Musk: Baze spaţiale pe Lună şi pe Marte ar putea conserva civilizaţia umană în cazul unei viitor război mondial

12 Mar 2018

Baze spaţiale ce vor fi construite pe Lună şi pe planeta Marte ar putea ajuta la conservarea civilizaţiei umane şi la grăbirea procesului de regenerare al acesteia pe Pământ în contextul unui al treilea război mondial, a  este de părere Elon Musk, fondatorul SpaceX, CEO al companiei Tesla.

  • Elon Musk: Baze spaţiale pe Lună şi pe Marte ar putea conserva civilizaţia umană în cazul unei viitor război mondial

”Există o probabilitate să apară încă o «Epocă întunecată», mai ales dacă va avea loc un al treilea război mondial. Vrem să ne asigurăm că există suficiente resurse de civilizaţie umană în altă parte pentru a aduce civilizaţia înapoi şi poate pentru a reduce durata unei eventuale noi «Epoci întunecate». Cred că o bază pe Lună şi una pe Marte care ar putea ajuta la regenerarea vieţii aici pe Pământ ar fi foarte importante”, a spus Musk, în cadrul unei conferinţe.

Musk declarat că nava interplanetară a companiei SpaceX ar putea începe testele de zbor chiar anul viitor și că va avea capacitatea să efectueze zboruri scurte, probabil în prima jumătate a anului viitor.

Luna trecută, SpaceX a lansat cea mai puternică rachetă din lume, Falcon Heavy, către o orbită din apropierea planetei Marte.

SHARE