Facebook a lansat noua cască virtuală Oculus Go wireless - video

12 Oct 2017

Mark Zuckerberg a prezentat  noua cască de realitate virtuală Oculus Go, wireless, cu intenția clară de a dezvolta această tehnologie pentru publicul larg, informează AFP.

  • Facebook a lansat noua cască virtuală Oculus Go wireless - video

Cu noul model Oculus Go, Facebook încearcă să pătrundă pe piața produselor destinate realității virtuale, dominată în prezent de compania Sony, producătoarea echipamentelor și a consolei PS4.

Potrivit fondatorului Facebook, Oculus Go este punctul de echilibru între realitatea virtuală experimentată pe smartphone și cea obținută cu ajutorul calculatoarelor performante.

Cu ajutorul acestui nou instrument, utilizatorul se poate deplasa în lumea reală fără a fi conectat la un calculator.

”Este un nou tip de cască autonomă care nu necesită conectarea la un telefon sau cablu”, a precizat Zuckerberg.

Oculus Go folosește camere interne și senzori pentru a reproduce mișcările în lumea virtuală.

Casca Oculus Go va fi disponibilă începând de anul viitor, la prețul de 199 de dolari, a anunțat Mark Zuckerberg, cu ocazia prezentării produsului în cadrul conferinței anuale a dezvoltatorilor, găzduită de orașul San José, în Silicon Valley.

În ciuda succesului limitat înregistrat de prima generație de căști, Oculus Rift, care avea de o conexiune la calculator, Facebook dorește să sublinieze cumpărătorilor și investitorilor intenția de a se implica pe piața produselor destinate realitatății virtuale.

”Dorim ca un miliard de oameni să poată accesa realitatea virtuală. Ne așteaptă un drum dificil, dar realitatea virtuală ne va schimba modul de a vedea lumea și ne va îmbunătăți viața”, a declarat Mark Zuckerberg.

Mark Zuckerberg, prezentare Oculus Go wireless

SHARE