Fură-mi telefonul! Hoțul, spionat timp de mai multe săptămâni - video

15 Ian 2018

După ce i s-a furat iPhone-ul, în timp ce se afla la Amsterdam, unui tânăr olandez, student la regie de film, i-a încolțit o idee genială: să provoace un nou hoț de telefoane și să-l urmărească din umbră, să-i cunoască viața, obiceiurile, credințele.

  • Fură-mi telefonul! Hoțul, spionat timp de mai multe săptămâni - video

Anthony van der Meer și-a pregătit telefonul ce urma să fie furat instalând o aplicație de tip spyware - Cerberus - camuflată sub o altă denumire și blocând posibilitatea de a reseta hardware sistemul și de a înlocui sistemul de operare - Android. Cerberus îi oferea accesul prin internet la identificarea locației, a datelor salvate pe smartphone și la controlul asupra microfonului și a camerei foto.

Se pare că e mai greu să ți se fure telefonul atunci când îți dorești asta! Pentru că așteptarea a fost destul de mare. Studentul s-a postat în holul unui mall, tentând hoții de telefoane cu o pradă ușoară. După mai multe ezitări, tatonări și tentative nereușite, s-a întâmplat - telefonul i-a fost furat, începuse aventura.

În următoarele două săptămâni, studentul a fost martorul plimbărilor, întâlnirilor și conversațiilor celui care îi furase telefonul - o legătură realizată cu ajutorul tehnologiei, deasupra barierelor sociale.

Care este viața unui hoț de telefoane? Puteți urmări din documentarul realizat de Anthony van der Meer, intitulat Find my Phone, care a adunat aproape două milioane de vizualizări într-o săptămână.

SHARE