Apple: This is the iPhone 7!

07 Sep 2016

"Este cel mai bun iPhone pe care l-am creat vreodata! Acesta este iPhone 7!", a declarat în fața audienței Tim Cook, CEO Apple. Cei circumspecți au așteptat cuminți și răbdători până în momentul în care va anunța și prețul de achiziție.

  • Apple: This is the iPhone 7!

Lumea s-a strâns plină de nerăbdare la eveniment, ca la fiecare lansare de produs Apple. "Pentru cei obișnuiți cu dispozitivele Samsung, iPhone este un telefon care nu explodează", se comenta ironic pe Twitter, cu referire la problemele majore cu care se confruntă concurența la lansarea Galaxy Note 7.

iPhone 7 costă în varianta de bază 649 dolari. iPhone 7 Plus costă, tot în varianta de bază, 769 de dolari.

iPhone 7 și iPhone 7 Plus - noutăți

- rezistent la apă și praf, cu certificarea IP67, putând fi folosit fără probleme la maxim doi metri sub apă și pentru maxim 30 de minute.

- difuzoare stereo, unul poziționat în partea superioară a telefonului, celălalt, în partea inferioară

- o nouă cameră video de 12 megapixeli, cu stabilizator optic de imagine, diafragma f/1.8, modul cu șase lentile și un senzor cu 60% mai rapid decât în cazul modelelor anterioare. iPhone 7 are camera cu o singură cameră, iPhone 7 plus are un sistem dual de camere - wideangle și telephoto - ce vor putea oferi o profunzime în câmpul vizual similară camerelor DSLR.

- un nou flash LED True Tone cu patru LED-uri, care oferă o lumină cu 50% mai puternică și un senzor de clipire care compensează strălucirea luminii ambientale

- un nou procesor de imagine, care efectuează un miliard de operații în 25 de milisecunde

- acumulatori cu durată de viață mai mare - la iPhone 7, cu 2 ore mai mult decât bateria modelului precedent, modelul iPhone 7 Plus, doar cu o oră în plus față de versiunea iPhone 6 Plus

- căștile se vor conecta via Lighting port, un set este furnizat la achiziționarea dispozitivului, plus un adaptor pentru jack-ul de 3.5mm

Airpods - un brevet Apple, o pereche wireless de căști, dotate și cu microfon, cu senzori de infraroșu care detectează momentul în care sunt introduse în urechi difuzând sunetul doar în această situație. Airpods se conectează la celelalte dispozitive Apple prin intermediul chip-ului W1. Bateriile Airpods au o durată de viață de cinci ore. Dispozitivul este livrat cu un încărcător pentru acumulatorii Airpods, un ciclu e încărcare durând 24 de ore

- Chip-ul A 10 Fusion, un procesor pe 64 de biți, cu patru nuclee,  două fiind alocate performanțelor dispozitivului - de două ori mai puternice decât pe iPhone 6 s, celelalte două, eficienței acestuia. Procesorul permite rularea unor jocuri de nivelul celor pe console. Performanța grafică este de 240 de ori mai mare decat era pe iPhone-ul original.

- dispozitive de stocare de 32GB, 128GB, 256GB

- culori: jet black, negru, auriu, argintiu, rose gold

Noul sistem de operare iOS 10 - îmbunătățiri

Siri
Siri beneficiază de îmbunătățiri majore, devenind mult mai inteligent. Va putea transcrie mesajele vocale, efectuează căutărea imaginilor și transcrie mesajele vocale. 

Apple Music
Mult mai simplu și mai intuitiv. Revin utilitățile iTunes, incluzând aici funcțiile Recently Added și Recently Played sections. Aduce mai multă informații în zona Browse și For You, playlist-uri zilnice, topuri și radio, asemănător cumva cu Spotify Discover.

HomeKit
Aplicația HomeKit poate fi utilizată acum pentru controlul unor gadget-uri domestice, de la ușa garajului, la reglarea temperaturii termostatului.  

Apple News
Apple lansează o nouă modalitate de subscriere astfel încât utilizatorii dispozitivelor Apple să poată citi cu Apple News toate informațiile distribuite de sursele media la care au subscris.

Apple Maps
Apple Maps a suferit un  redesig, deveni mai proactiv - poate corela calendarul cu locurile pe care le-ați setat și în care ar trebui să vă aflați la data respectivă. De asemenea funcția de căutare a atracțiilor din preajma locului în care vă găsiți este mult mai rafinată. 

Dispozitive compatibile
iPhone 7, iPhone 6 și 6 Plus, iPhone 5s, iPhone 5, iPhone 5c, iPad Air 2, iPad Air, iPad 4, iPad mini 3, iPad mini 2. NU pentru iPhone 4, iPad 2 or 3 and iPad mini

Data lansării: în cursul lunii septembrie 2016
 

SHARE