Un clip video de 3 secunde îți poate face iPhone-ul sau iPad-ul praf!

22 Noi 2016
  • Un clip video de 3 secunde îți poate face iPhone-ul sau iPad-ul praf!

Media online informează despre faptul că un clip video ce durează numai trei secunde, găzduit de o rețea de socializare rusă, poate produce încetinirea funcționării și, în cele din urmă, blocarea unor dispozitive Apple.

Mai multe raportări ale disfuncționalităților  apărute în funcționarea dispozitivelor Apple, indică faptul că bug-ul se produce indiferent de modelul de iPhone sau iPad sau de sistemul de operare instalat pe  dispozitiv.

Nu se știe încă dacă video-ul, găzduit de platforma VK.com, poate fi direct relaționat efectelor pe care le produce, dar rezultatul accesării link-ului si rularea clipului în Safari a generat disfuncționarea aparatului, pentru remedierea acestei situații fiind necesară resetarea hard a dispozitivului (apăsarea simultană a butoanelor Home și Power pentru versiunile anterioare iPhone 7, sau a butoanelor Home și Volume, pentru iPhone 7).

wired.com a încercat să verifice procesul și să vadă dacă în spatele acestei acțiuni, dar nu a putut accesa link-ul respectiv, solicitând Apple să certifice faptul că nu este vorba de o informație falsă, răspândită viral, dar nu a primit încă un răspuns oficial din partea concernului american. 

Probabil Apple pregătește eliminarea acestui glitch, într-un nou update al sistemului de operare iOS.

SHARE