Un clip video de 3 secunde îți poate face iPhone-ul sau iPad-ul praf!

22 Noi 2016

Media online informează despre faptul că un clip video ce durează numai trei secunde, găzduit de o rețea de socializare rusă, poate produce încetinirea funcționării și, în cele din urmă, blocarea unor dispozitive Apple.

  • Un clip video de 3 secunde îți poate face iPhone-ul sau iPad-ul praf!

Mai multe raportări ale disfuncționalităților  apărute în funcționarea dispozitivelor Apple, indică faptul că bug-ul se produce indiferent de modelul de iPhone sau iPad sau de sistemul de operare instalat pe  dispozitiv.

Nu se știe încă dacă video-ul, găzduit de platforma VK.com, poate fi direct relaționat efectelor pe care le produce, dar rezultatul accesării link-ului si rularea clipului în Safari a generat disfuncționarea aparatului, pentru remedierea acestei situații fiind necesară resetarea hard a dispozitivului (apăsarea simultană a butoanelor Home și Power pentru versiunile anterioare iPhone 7, sau a butoanelor Home și Volume, pentru iPhone 7).

wired.com a încercat să verifice procesul și să vadă dacă în spatele acestei acțiuni, dar nu a putut accesa link-ul respectiv, solicitând Apple să certifice faptul că nu este vorba de o informație falsă, răspândită viral, dar nu a primit încă un răspuns oficial din partea concernului american. 

Probabil Apple pregătește eliminarea acestui glitch, într-un nou update al sistemului de operare iOS.

SHARE