Polițiștii chinezi folosesc ochelari cu funcția de recunoaștere facială

07 Feb 2018

Poliţia chineză a prezentat noul intrument de supraveghere a populaţiei - un dispozitiv mobil de recunoaștere facială montat pe ochelari, cu ajutorul căruia agenții pot identifica infractorii aflați în urmărire generală mult mai ușor.

  • Polițiștii chinezi folosesc ochelari cu funcția de recunoaștere facială

Dispozitivele mobile ar putea ajuta autorităţile să aibă acces la zone pe care camerele de supraveghere nu le pot filma şi, astfel, să reacţioneze cu mai mare promptitudine, relatează Wall Street Journal.

Dispozitivele, lansate la finalul anului trecut, vor fi folosite pentru a ajuta autorităţile, de exemplu, în timpul Anului Nou Chinezesc, eveniment ce va avea loc săptămâna viitoare, când o mulțime de turişti vor tranzita gările şi aeroporturile.

Cameră montată pe ochelari este dotată cu o tehnologie bazată pe recunoaştere facială, fiind capabilă să examineze în mod eficient figurile din mulțime.

Compania producătoare susține că in urma testelor, dispozitivul a fost capabil să identifice suspectii dintr-o mulțime de 10.000 de persoane în doar 100 de milisecunde.

Până acum, dispozitivul a ajutat la prinderea a şapte persoane care erau acuzate de infracţiuni grave, și a altor 26, care foloseau acte false.

Jurnaliștii americani sunt de părere că tehnologia va fi cu siguranță folosită nu numai pentru prinderea infractorilor, ci și că ar putea să înlesnească supravegherea disidenţilor politici.

SHARE