Problemă! În cât timp ar construi românii o cale ferată pe care chinezi au făcut-o în doar 9 ore? - video

23 Ian 2018

Un grup de 1.500 de muncitori chinezi a reușit să construiască o cale ferată, ce urmează să deservească un nod feroviar, în doar nouă ore. Nicio îndoială, și românii ar fi reușit această performanță, dacă ar fi avut aceeași părere despre muncă și dacă ar fi făcut-o cu cap, fără să fure.

  • Problemă! În cât timp ar construi românii o cale ferată pe care chinezi au făcut-o în doar 9 ore? - video

Cum niciunul dintre elementele menționate nu le prea regăsim, e clar de ce în 2017, în România, nu a fost dat în folosință niciun kilometru de autostradă!

Lucrarea, ce a avut loc în provincia Fujian din sudul Chinei, face parte dintr-un proiect vast, calea ferată Nanlong, cu o lungime de 246 de kilometri, care va facilita legăturile feroviare dintre sud-estul Chinei și zona centrală a statului asiatic.

Pe lângă cei 1500 de muncitori, construcția a implicat și utilizarea a șapte trenuri și  23 de excavatoare, iar rezultatele finale au inclus și instalarea echipamentelor pentru semnalizarea și monitorizarea traficului.

Managerul lucrării, Zhang Dasong, spune că performanța a fost reușită prin gruparea strategică a muncitorilor, astfel încât aceștia să poată executa cât mai multe sarcini simultan.

Se așteaptă ca prroiectul de infrastructură să fie finalizat până la finalul acestui an și se mai menționează că trenurile ce vor opera pe calea ferată vor circula cu cel puțin 200km/h.

După ce urmărești o astfel de execuție, parcă-ți vine să ceri să le declarăm război, ca-n celebrul banc de pe vremea comuniștilor, cu Statele Unite, că poate ne ocupă..

SHARE