Putin: Rusia va avea propria monedă virtuală

16 Oct 2017

În cadrul unei întâlniri cu ușile închise ce a avut loc la Moscova, Vladimir Putin a declarat că Rusia va avea oficial propria sa monedă virtuală - ”CryptoRubla”, informează CoinTelegraph.

  • Putin: Rusia va avea propria monedă virtuală

Viitoarea monedă virtuală nu va putea fi exploatată de stat, dar va controlată și menținută numai de către autorități, a declarat ministrul Comunicațiilor, Nikolay Nikiforov, care a făcut publică declarația lui Putin.

CryptoRublele vor putea fi schimbate cu ruble oricând,  dar în cazul în care posesorul nu poate explica proveniența, va fi perceput un impozit de 13%. Aceeași taxă se va aplica oricărei diferențe câștigate între prețul cumpărării și prețul vânzării.

”Declar cu încredere că rulăm CryptoRuble pentru un motiv simplu: dacă nu o facem noi, atunci după două luni vecinii noștri din cadrul EurAsEC o vor face”, a declarat Nikiforov.

Declarația lui Putin pare să contrazică comentariile anterioare ale altor miniștri care păreau pro introducerea unei monede virtuale, dar numai sub amendamentele unor regulamente stricte ale statului.

SHARE