De ce retrage Samsung de pe piață Galaxy Note 7

02 Sep 2016

Samsung este pus în fața situației de a retrage de pe piață cel mai nou produs al companiei, Galaxy Note 7, smartphone lansat cu doar o lună în urmă, informează cnn.com.

  • De ce retrage Samsung de pe piață Galaxy Note 7

Samsung a confirmat că urmează să retragă de pe piață smartphone-urile Galaxy Note 7 vândute, după ce în media a apărut o serie de informații cu referire la o problemă apărută la acumulatorul telefonului.

Concret, chiar de la lansare, 19 august, s-au înregistrat 35 de cazuri în care telefoanele au luat foc în momentul în care se aflau în timpul procesului de reîncărcare, din cauza acumulatorului.

Samsung susține că doar 24 de unități din fiecare milion produse (sau una la fiecare 42.000 de unități) prezintă riscul să ia foc în timpul acestei operațiuni, dar că, din precauție, va rechema în service toate unitățile vândute. De asemenea, Samsung a anunțat că a demarat procesul de pregătire a dispozitivelor pe care urmează să le trimită retailerilor pentru a le înlocui pe cele deja vândute, ce va dura aproximativ două săptămâni.  

Numărul telefoanelor vizate este estimat la 2,5 milioane de unități, în plus, agenția de presă sud-coreană Yonhap anunță că Samsung Electronics a decis să amâne lansarea Galaxy Note 7 în Marea Britanie și Franța.

Galaxy Note 7 se vinde în 11 țări, prețul unui smartphone fiind de aproximativ 882 de dolari.

SHARE