'Scrie BFF' sau testul de inteligență pe care mulți utilizatori Facebook l-au picat

13 Apr 2018

"Mark Zuckerberg, fondatoru Facebook a inventat cuvântul BFF. Ca să te asigură că contul tău este în regulă pe Facebook, scrie BFF în comentariu. Dacă apare cu verde, contul tău e OK, dacă nu apare cu verde, trebuie să îţi schimbi parola", se anunță într-un mesaj distribuit masiv de utilizatorii rețelei de socializare.

  • 'Scrie BFF' sau testul de inteligență pe care mulți utilizatori Facebook l-au picat

Dar, de fapt, ”Scrie BFF” nu este altceva decât un test de inteligență, nu neapărat tehnică, aplicat utilizatorilor Facebook, iar cei care nu au remarcat modul agramat în care a fost conceput și-au schimbat în mod absolut gratuit parolele de acces.

Nu a fost vorba despre nicio problemă de securitate la Facebook, ci doar despre un nou instrument introdus de Facebook - Text Delight, care modifică automat culoarea unor cuvinte introduse de utilizatori în comentariile scrise pe rețeaua de socializare - BFF, Congratulations, Best Wishes sau xoxo.

Text Delight face parte dintr-un pachet mult mai mare de schimbări şi îmbunătăţiri pe care Facebook le-a făcut anul trecut, pentru îmbunătăţirea experienţei utilizatorilor şi nu pentru testarea unor probleme de securitate.

Din păcate, Facebook oferă multor români, și nu numai, garanția și certificarea veridicității unor informații, așa cum se întâmpla, la cei mai în vârstă, cu privitul la televizor.

Oameni buni, gândiți, informați-vă, judecați, BFF e doar o chestie minoră, dacă nu vă protejați, consecințele s-ar putea să fie mult mai nefaste!

SHARE