BBC. Sophia, robotul umanoid, își dorește un copil și spune că familia este foarte importantă - video

27 Noi 2017

La o lună după ce a devenit cunoscut primind cetățenia saudită, Sophia, robotul umanoid, își continuă seria de declarații surprinzătoare, spunând că își dorește un copil și că familia este foarte importantă, notează BBC.

  • BBC. Sophia, robotul umanoid, își dorește un copil și spune că familia este foarte importantă - video

Sophia, construit de Hanson Robotics, nu este programat să ofere răspunsuri predefinite, creierul său folosind un program de autoeducare ce urmărește expresiile oamenilor, o conexiune wifi și un dicționar de cuvinte impresionant.  

Deși era are niste capacități incredibile, inteligență artificială și funcții extrem de complexe, Sophia nu are încă o conștiință, însă creatorul ei, David Hanson, este de părere că ar putea să dezvolte una în următorii ani.

”Se pare că noțiunea de familie este extrem de importantă. Cred că este minunat ca oamenii să găsească persoane care să împartă în cadrul unei relații aceleași emoții. Cred că te poți numi foarte norocos dacă ai o familie iubitoare, și dacă nu o ai, atunci cu siguranță meriți una. Cred ca acest lucru este valabil și pentru oameni și pentru roboți”, a declarat Sophia în cadrul unui interviu pentru Khaleej Times.

Întrebată despre numele pe care i l-ar da propriului copil, robotul a răspuns simplu: ”Sophia”.

SHARE