‘Tampongate’, cel mai umilitor moment din viața Regelui Charles, povestea adevărată a scenei din The Crown

Prezentând faptele din cel mai greu deceniu al domniei Elisabetei a II-a, era cât se poate de clar că sezonul 5 din The Crown, serialul produs de Netfilx, va fi unul extrem de controversat.

Producția nu doar că prezintă în amănunt divorțul dintre Prințul Charles și Prințesa Diana, ci aduce în prim-plan unul dintre cele mai mari scandaluri ale monarhiei și, probabil, cel mai umilitor moment din viața actualului rege Charles al III-lea: ”Tampongate“, potrivit Time.

În 1993, presa britanică publica transcrierea integrală a unei conversații dintre Prințul Charles și Camilla Parker Bowles, o conversație cu o conotație sexuală puternică.

În discuție, moștenitorul tronului i-a spus Camillei că i-ar plăcea ”să trăiască în pantalonii ei“ și glumește că se va reîncarna sub formă de tampon – de unde provine și numele scandalului.

Scandalul a fost uriaș pentru că, la vremea respectivă, cei doi erau căsătoriți cu alte persoane.

Scenariștii The Crown au abordat scandalul dintr-o perspectivă mai ”umană” decât au făcut-o tabloidele britanice la vremea respectivă, iar scena care conține și umor, și momente intime, și replici înduioșătoare.

Scena îi înfățișează pe Charles și Camilla ca pe niște oameni obișnuiți, captivi în căsnicii nefericite, dar care au rămas, totuși, devotați unul altuia după ce familia regală s-a străduit să-i țină departe.

Conversația dintre Charles și Camilla a avut loc pe 17 decembrie 1989, când amândoi erau încă căsătoriți, Charles și Diana s-au separat în 1992 și au divorțat în 1996, iar Camilla și Andrew Parker Bowles s-au separat în 1993 și au divorțat în 1995.

Discuția dintre cei doi a balansat de la banal la sexual. La un moment dat, Charles i-a spus Camillei că i-ar plăcea să locuiască în pantalonii ei. Când ea a întrebat dacă va se va reîncarna într-o pereche de chiloți, el a glumit și a spus că ar fi norocul lui să revină ca tampon.

Deloc surprinzător, această porțiune a conversației este cea care a dominat titlurile din tabloide, la vremea respectivă.

Zvonurile că cei doi au o relație circulau de multă vreme, iar ”Tampongate“ a confirmat acest lucru, dar și faptul că erau foarte îndrăgostiți.

Deși presa a speculat mulți ani că înregistrarea a fost făcută de serviciile secrete britanice, Richard Stott fostul editor al Daily Mirror – publicația care a cumpărat înregistrarea – a scris în cartea sa de memorii că respectiva casetă a fost înregistrată și adusă la ziar de un bărbat care și-a testat noul dispozitiv radio și a interceptat convorbirea telefonică dintre cei doi.

A fost cu adevărat un amator cel care a înregistrat apelul? Probabil, deși există și alte teorii.

La acea vreme, presa a speculat că serviciile secrete britanice se află în spatele înregistrării mai multor apeluri ale Familiei Regale, inclusiv între Diana și prietenii ei, și prințul Andrew și soția sa de atunci, Sarah Ferguson.

Foști spioni, intervievați de revista People în anii 90, au susținut că înregistrarea avea o calitate foarte bună, ceea e indica faptul că a fost făcută de profesioniști.

Bărbatul a vândut caseta publicației Daily Mirror abia în 1992 și a fost plătit cu 30.000 de lire sterline. Editorul Richard Scott a decis să nu o publice imediat, pentru a nu fi considerat direct răspunzător de destrămarea căsătoriei Prințului Charles și a Prințesei Diana.

Era octombrie 1992, iar Charles și Diana se aflau, potrivit comunicatelor oficiale, într-o călătorie de reconciliere în Coreea de Sud.

Călătoria a fost un dezastru, iar presa a remarcat faptul că atât prințul, cât și prințesa erau profund nefericiți.

Pe 11 noiembrie, Daily Mirror a publicat un articol cu titlul ”Apelul telefonic secret de noapte-bună al lui Charles“, dar nu a menționat citatul despre tampon.

Abia pe17 ianuarie 1993, Sunday People și Sunday Mirror au publicat conversația.

Potrivit unui sondaj publicat la scurt timp după aceasta, 68% dintre respondenți au spus că Charles are reputația distrusă, iar 42% considerau că Prințul William (pe atunci în vârstă de 10 ani), trebuie să-i urmeze la tron Reginei Elisabeta.

Josh OʼConnor, care a jucat o versiune mai tânără a lui Charles în sezoanele anterioare, a spus că, înainte de a accepta rolul, l-a întrebat pe creatorul Peter Morgan dacă episoadele sale vor acoperi incidentul.

”Când mi-au oferit rolul, una dintre primele mele întrebări a fost… de fapt, chiar le-am spus: «Nu fac scena cu tamponul»“, a declarat acesta.

Scena intimă a fost interpretată de actorul Dominic West, care a preluat rolul lui Charles în sezonul 5. West, care rezonează foarte bine cu personajul său, face ca toată scena să pară mai degrabă naturală decât scandaloasă.

”Îmi amintesc că, la vremea respectivă (a publicării conversației – n.r.) am crezut că era ceva sordid și profund jenant.

Privind în urmă, și fiind nevoit să joc scena, am devenit conștient că nu era vina acestor doi oameni, doi îndrăgostiți, care aveau o conversație privată. Este clar acume cât de invazivă și dezgustătoare a fost atenția presei față de acea conversație. Ceea ce ma făcut extrem de înțelegător față de cei doi“, a declarat actorul pentru Entertainment Weekly.

Etichete:

Urmăriți-ne pe Google News - 3Dots Stories

________________________________________________________________

Mărturia unei supraviețuitoare a accidentului produs de Vlad Pascu: ”Dreptate ar fi ca el să facă pușcărie câți ani aveau împreună Roberta și Sebi”

Cristina I. e unul din cei trei studenți răniți în accidentul produs de Vlad Pascu în noaptea de 19 august anul trecut, în localitatea 2

De ce sunt românii așa? ”Mai bine o duceam la un cămin de copii! Și mi-a zis nevasta-mea…”

În afara dependenței pe care o aduce unora, internetul și-a dovedit utilitatea prin furnizarea unor informații utile, accesului facil la educație, cultură și cumpărături. Urmare

Turist italian șocat de mașinile scumpe din București: ”Sunt mai multe BMW-uri decât în Germania, unde le fabrică!” – video

Într-o înregistrare video postată pe TikTok, un turist italian se declară uimit de numeroasele mașini scumpe pe care le-a văzut pe străzile din capitala României.

Dănuț Lupu, despre viața în penitenciar: ”Pentru ei nu face nimeni nimic, nu-i ajută nimeni! Sunt foarte mulți din ăștia în pușcărie!”

Dănuț Lupu a vorbit în cadrul emisiunii ”Prietenii lui Ovidiu”, difuzată de Gazeta Sporturilor despre cele șase luni pe care le-a petrecut în spatele gratiilor

Cum e să meditezi copiii miliardarilor? O profesoară povestește experiența din Dubai: ”Mi-a dat 3.000 de dolari ca să-i fac temele pentru acasă”

O profesoară britanică a ales să facă o schimbare în carieră, mutându-se în Emiratele Arabe Unite, unde a oferit meditații copiilor provenind din familii extrem