Țuțuianu, vicepreședinte PSD: «Ne-am comportat ca un partid de maimuțe.(...) A nominalizat cel mai idiot ministru care este ministrul Economiei» — audio

9 Oct 2018

În cadrul emisiunii Vorbe grele, realizată de Victor Ciutacu, la România TV, au fost prezentate câteva înregistrări audio cu Adrian Țuțuianu, vicepreședinte PSD, care afirmă că  PSD «s-a comp

În apărarea sa, Țuțuianu susţine că afirmaţiile sunt scoase din context şi că înregistrările sunt contrafăcute.

În cadrul înregistrărilor audio, vicepreședintele PSD, în dialog cu lideri locali din judeţul Dâmbovița, declară că social-democrații s-au comportat ca niște maimuțe, pentru că au acceptat să aibă încredere în Liviu Dragnea la prima nominalizare de premier după alegerile parlamentare, când a fost propusă Sevil Shhaideh.

«Nicăieri în lume nu s-a pomenit să te duci la președinte cu un nume de prim-ministru pe care partidul nu-l știe. Sub pretextul că să nu-l atace, că nu știu ce, a plecat cu Sevil Shhaideh. A deranjat foarte multă lume chestiunea asta, iar noi ne-am comportat ca un partid de maimuțe. Schimbarea a trei prim-miniștri a fost o tragedie pentru partid. Schimbarea unor miniștri, o tragedie. Calitatea Guvernului, o tragedie», mai spune liderul de la Dâmboviţa.

Țuțuianu mai este auzit spunând că PSD nu va avea nicio șansă la prezidențiale în fața lui Klaus Iohannis.

«Turul I. Dacă ar fi alegeri prezidențiale, Klaus Iohannis 23, Călin Popescu Tăriceanu 9, Laura Codruța Kovesi 8, băgată candidat din partea USR-ului în sondaj, Dacian Cioloș băgat de la România Împreună - 7%, Liviu Dragnea - 4%. Eu nu am inventat acest 4%. Îl găsiți aici. Turul II. Azi, în condițiile în care nu facem nimic, Iohannis îl bate și pe Tăriceanu, o bate și pe Firea, îl bate și pe Dragnea de-l zvântură», spune Ţuţuianu.

Într-o a doua înregistrare, Țuțuianu a vorbit despre legea off-shore.

«Legea cu offshore-ul a stat prin sertare şi dup-aia spuneau pe la televizor unii că vinde Firea cu socialul Stănescu bogățiile țării, că-l dă la o parte pe Dragnea. Uite că a schimbat-o Dragnea și așa că nu o mai putem nici trece la Camera Deputaților. De-aia nu s-a pus problema. Ea nu mai poate trece astăzi că s-a rupt majoritatea care susţinea legea asta«, mai spune Ţuţuianu în înregistrare.

Tuțuianu mai vorbește despre liderul PSD Neamț, Ionel Arsene, și despre ministrul Economiei, Dănuț Andrușca.

«De exemplu, a sărit la mine tot de la Piatra Neamț, președintele de organizație. (Neinteligibil) … un fel de întrebare la masă acolo. Băi, lăsați-mă voi cu ale voastre nu știu ce” — Și i-am spus Domnul..., cum îl cheamă pe ăsta, Arsene… Dumneata să vii să vorbești cu mine la modul ăsta când oi avea rezultatele mele. Deocamdată la Neamț sunt majoritate. Și, al doilea, ne vei explica de ce ai nominalizat cel mai idiot ministru care este ministrul Economiei. Acest ministru este atât de prost încât nu poate asculta mai mult de cinci minute când vorbește cineva cu el. Și are legătură cu economia următoare: A avut o vulcanizare», a spus Țuțuianu, conform înregistrărilor.

SHARE