A fost prezent cuplul Iohannis la încoronarea Regelui Charles?

A fost prezent cuplul Iohannis la încoronarea Regelui Charles?

Deși au trecut 24 de ore de la eveniment, nimeni nu poate afirma cu certitudine dacă reprezentanții României, soții Iohannis, au fost prezenți la încoronarea Regelui Charles, ceremonie desfășurată la catedrala Westminster.

Pe site-ul Administrației Prezidențiale, presidency.ro, ultimele articole care fac referire la activitatea președintelui informează despre participarea sa la recepția oferită de Regele Charles șefilor de delegații, pe 5 mai, și la ceremonia desfășurată la Westminster Abbey în ziua următoare.

Cea mai recentă actualizare a paginii media face referire la vizita efectuată în Argentina, și este datată 25 aprilie. În secțiunea foto nu apare nicio poză de la ceremonie.

La fel de ciudat e faptul că mesajul oficial al președintelui României către Regele Charles nu este postat în secțiunea ce-i este dedicată  pe site, unde ultimul e cel adresat veteranilor de război, din 29 aprilie, ci doar în secțiunea în care sunt preluat postările făcute pe contul de Twitter al președintelui.

Nici pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis nu este locul în are curiozitatea românilor să fie satisfăcută. Vineri, președintele postează pe rețelele sociale un fotografie cu soția, pe străzile Londrei, urmată de o alta, sâmbătă, cu ceva vreme înaintea ceremoniei.

Acestea sunt cele mai recente informații legate de vizita cuplul Iohannis la Londra.

Ciudat, cuplul Iohannis nu apare în niciuna dintre miile de poze publicate în presa lumii cu participanții – șefi de state, de guverne, oficialități,etc – la fel cum nu a apărut în nicio secvență din transmisiunea în direct a ceremoniei, care s-a derulat timp de mai multe ore.

Există imagini cu Principesa Margareta a României alături de Regele Charles la recepția care a precedat întronarea. Nu și cu soții Iohannis.

De asemenea, la eveniment a putut fi remarcată Maia Sandru, lideri din țări precum Bhutan, Lesotho, Jamaica, Iordania etc, dar nu și pe înaltul, la propriu, Klaus Iohannis.

Media a fost nevoită să recurgă la la imagini de arhivă cu Iohannis și Charles, în absența unora actuale.

Nimeni, dar nimeni din media nu pare să fie intrigat de lipsa oricărei imagini cu președintele român la ceremonia de întronare a lui Charles.

În plus, profitând de prezența sa la ceremonie, Maia Sandu a reușit chiar să se fotografieze cu președinții Germaniei ori Austriei și a avut o întîlnire cu diaspora moldovenească de la Londra.

Iohannis nu a avut întrevederi cu diaspora românească, a doua cea mai mare diasporă din Regat, și nu există nicio imagine în care să fi  apărut alături de vreunu dintre nenumărați români aflați în preajma catedralei.

Iar un element extrem de ciudat pentru Klaus Iohannis, același care s-a imortalizat în Times Square din New York cu familia manelistului Sorinel Puștiu.

În concluzie, s-a găsit cineva să fotografieze de la mare distanță cuplul prezidențial în vizita turistică pe care au făcut-o la Piramide, în Egipt, dar nimeni care s-o fi făcut și la ceremoniile de la Londra.

Blank-ul de informație în legătură cu Klaus Iohannis și soția sa a fost spulberat de informația conform căreia avionul privat cu care se întorceau de la Londra, cum altfel, a făcut o escală de 20 de minute la Sibiu.

”La întoarcerea în ţară din vizita oficială din Marea Britanie, avionul privat pe care Administraţia Prezidenţială l-a închiriat pentru această deplasare a efectuat o escală de ~20 de minute în Sibiu.

Ulterior, avionul privat şi-a continuat zborul din Sibiu spre aeroportul „Aurel Vlaicu” (Băneasa) din Bucureşti”, conform paginii de Facebook a Boarding Pass.