A încetat din viață actorul Damian Crâșmaru. Dumnezeu să-l odihnească!

11 Iul 2019 | scris de Anita Raicu

Colectivul Teatrului Naţional din Bucureşti anunţă moartea actorului Damian Crâşmaru. Anunţul a fost postat în pagina de Facebook a TNB.

  • A încetat din viață actorul Damian Crâșmaru. Dumnezeu să-l odihnească!
    Damian Crâșmaru alături de soția sa, Carmen Stănescu

"Cu adâncă durere, colegii din Teatrul Național din București se despart astăzi de marele actor și om de teatru DAMIAN CRÂȘMARU (1931 - 2019).

Un actor cu o forță deosebită, cu o prezență impunătoare și cu un talent șlefuit de mari nume ale scenei, precum George Timică și Ion Finteșteanu, Damian Crâșmaru a debutat pe prima scenă a țării în 1953 și de atunci a rămas profund legat de ea.

Alături de Doamna sa, marea actriță Carmen Stănescu, de care din păcate ne-am despărțit de curând, ne-a încântat serile pe scena TNB în spectacole memorabile. 

Va rămâne în sufletele și inimile noastre cu numeroase roluri remarcabile, cu vocea sa inconfundabilă și cu noblețea și discreția sa.
Dumnezeu să îl aibă în pază!", se arată în postare.

____________

”Nu mai sunt in masura sa ofer cu atata inconstienta timpul meu. Dar intr-o societate esti obligat sa te incohortezi asa unor legi, unor obiceiuri, unor obligatii si viata proprie este mai greu sa ti-o coordonezi si sa ai si rezultate fericite. Teatrul era o institutie, un templu in care zborurile mintale si sufletesti nu lipseau. Astazi au inceput sa fie foarte rare. 

Nu e bine sa te uiti prea mult in urma, dar amintirile din urma sunt lucruri concrete pe care le-ai trait, prezentul are prezumtibilitatea lui, iar viitorul are foarte multe incertitudini. Exista in clipa de fata o executie zilnica a omului care nu mai are timp pentru el. E o lume grabita, se trece superficial peste foarte multe lucruri pe care omul merita sa le aiba si sa le consume. Nu am auzit pe nimeni sa spuna: "Am terminat, sunt fericit, gata, nu-mi mai doresc nimic" - Damian Crâșmaru, Jurnalul Național - 2005

SHARE