A murit Ilie Șerbănescu. Dumnezeu să-l odihnească!

A murit Ilie Șerbănescu. Dumnezeu să-l odihnească!

Ilie Şerbănescu, analist economic și fost ministru al Reformei în cabinetul Victor Ciorbea, a încetat din viață la vârsta de 81 de ani.

Decesul a fost anunțat de soția sa, Cristina Șerbănescu, pe Facebook.

”Cu Sfânta Împărtășanie, pe care a primit-o chiar ieri, Ilie a plecat de lângă noi. Dumnezeu să-l ierte!”, a scris, luni, pe Facebook, soția fostului ministru.

Ilie Șerbănescu suferea de o boală gravă.. Familia anunță că slujba de înmormântare va avea loc miercuri la Mănăstirea Cașin, din București.

_______________

”Este foarte posibil ca Romania insasi sa dispara. N-as vrea sa apuc vremurile acelea”

”Ma numesc Ilie pentru ca m-am nascut de Sfantul Ilie. Probabil, tocmai Sfantul Ilie a facut sa pot trece prin viata pana la aceasta varsta inaintata, lasandu-ma si in valtoarea timpurilor, dar si saltandu-ma, alaturi de el, in carul sau din nori, in momentele cele mai grele.

Am trait ascensiunea dureroasa a comunismului, am trait si decaderea cvasiridicola a acestuia, am trait renasterea spectaculoasa a capitalismului in Romania sau, ma rog, a ceea ce numim, maculator, capitalism in aceasta tara.

Si daca mai fac putin umbra pamantului, apuc, dupa cum se desfasoara lucrurile, caderea si a acestuia. In consecinta, as spune ca in comunism n-am fost disident, ci doar decent. Nici macar acum nu sunt disident, ci doar decent. Din pacate, doar disidentii pot eventual schimba ceva, decentii insa nimic. Cunoasterea economiei este un pri­vilegiu pentru deslusirea trecutului si intelegerea viitorului.

Ma intrebati de regrete. Regretul cel mai mare este ca atat in comunism, cat si in ceea ce numim acum capitalism in Romania, nu a existat o solutie nationala, ci doar una individuala, pe care, vai, multi, din ce in ce mai multi o cauta in afara Romaniei.

Ma intrebati ce viitor vad Roma­niei. Este unul minunat, dar lipseste cu desavarsire, din simplul motiv ca Romania nu mai are economie. Ceea ce este acum prin Romania, nu este economie. Si daca economie nu e, nimic nu e.

Este foarte posibil ca Romania insasi sa dispara. N-as vrea sa apuc vremurile acelea. Ar fi cea mai mare durere. In Romania mai este de trait doar pentru muntii ei. I-am cutreierat din Cerna pana in Rodna si in sensul acelor de ceasornic si in sensul invers al acelor de ceasornic. Ii salveaza de mici si de jaful desfigurarii doar absenta cabanelor de creasta si inexistenta drumurilor forestiere in peste 2,5 mi­lioane hectare de padure alpina”.  – Ilie Șerbănescu, Jurnalul Național, 2011

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories