3dots.ro

A murit Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România

A murit Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România

Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România, a încetat din viață la vârsta de 84 de ani. Dumnezeu să-l odihnească!

Nicolae Manolescu fusese internat vineri la Spitalul Elias din Capitală, în urma unui stop cardiac, iar pronosticurile asupra evoluției stării sale de sănătate sale erau destul de rezervate.

”Unul dintre marii critici literari și profesori ai culturii române, Nicolae Manolescu, a încetat din viață la vârsta de 84 de ani, în urma unui stop cardiac. Îi voi păstra amintirea vie”, a scris pe Facebook Cristian Tudor Popescu.

”Astăzi, 23 martie 2024, s-a stins din viaţă acad. Nicolae Manolescu, profesor al facultăţii noastre, autor al unei opere monumentale care a redefinit critica şi istoriografia literară românească în perioada postbelică. Colegii şi studenţii din Facultatea de Litere sunt alături de familie şi prieteni, de toţi cei care l-au preţuit, i-au citit cărţile şi cronicile şi care au învăţat de la el. Odihnească-se în pace!”, este mesajul postat pe Facebook de reprezentanţii Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti.

Nicolae Manolescu, născut Nicolae Apolzan, este un critic și istoric literar român, cronicar literar și profesor universitar, membru titular al Academiei Române. A activat și ca politician după Revoluția din 1989. A fost ambasador al României la UNESCO și în legislatura 1992-1996 a fost ales ca senator în județul Sibiu pe listele partidului OCL-(PAC).

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs