3dots.ro

O absolventă a fost pusă să dea Bacalaureatul desculță din cauza mesajului înscris pe adidași

O absolventă a fost pusă să dea Bacalaureatul desculță din cauza mesajului înscris pe adidași

Zeci de lucrări ale absolvenților de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” care au susținut luni proba la Limba Română la Bacalaureat au fost anulate fie pentru că un cuvânt din titlu a fost scris mai jos, fie pentru că tinerii au început să rezolve cerințele pe prima pagină.

Unii au fost nevoiți să rescrie tot după mai bine de o oră de la începerea probei, fără să li se acorde timp suplimentar. Una dintre candidate e hotărâtă să depună plângere.

Absolvenții se plâng de modul în care au fost tratați, cu ”o atitudine arogantă”, în special din partea președintelui comisiei, dar și din partea unor alți profesori supraveghetori.

Într-un alt caz, petrecut tot la Colegiul ”Gheorghe Șincai”, o fată a fost pusă să se descalțe de cum a intrat în sala de examen pentru că adidași pe care îi purta, marca Off-White, aveau inscripționat un mesaj în limba engleză.

Mesajul inscriptionat: ”Defining the grey area between black and white as the color Off-White” (”Definim zona gri dintre negru și alb drept culoarea Off-White”, N.R.)

”Mi-au zis: «ce e cu adidașii ăștia?». Și m-au pus să aleg: ori mă descalț, ori plec acasă. Și normal că am preferat să stau desculță ca să pot da examenul”, a povestit tânăra pentru cotidianul Libertatea.

Nici nu vrea să se mai gândească la ce s-a petrecut, vrea doar să treacă cu bine Bacalaureatul și să uite tot…

Ministrul Educației a anunțat, într-o conferință de presă, că este deja o anchetă în curs. Ligia Deca a spus că este ”un prim semnal” faptul că profesorii supraveghetori nu le-au oferit timp suplimentar copiilor ale căror lucrări le-au anulat.

După examenul la Română de luni, absolvenții au încercat să sune de mai multe ori la numărul de telefon pus la dispoziție de Inspectoratul Școlar pentru sesizarea neregulilor. Nu le-a răspuns nimeni, spune Ioan, care a e hotărâtă să facă plângere.

”Foarte bine că ministerul face anchetă, dar merg cu ei (comisia care a anulat lucrările, N.R.) în instanță, dacă e nevoie. Am fost discriminați”, spune tânăra.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs