Ambulanțe chemate la Academia de Poliție, pentru a treia noapte la rând. Studenții s-au simțit rău după ce li s-a servit mâncare alterată

Ambulanțe chemate la Academia de Poliție, pentru a treia noapte la rând. Studenții s-au simțit rău după ce li s-a servit mâncare alterată

Sindicatul Europol afirmă că, joi seară, mai mulţi studenţi ai Academiei de Poliţie au acuzat dureri de stomac, vărsături şi deshidratare, fiind solicitate echipaje de urgenţă la sediul instituţiei de învăţământ.

”Este a 3-a noapte când echipajele de urgenţă sunt solicitate la Academia de Poliţie!!! Mai mulţi studenţi au acuzat dureri de stomac, vărsături şi deshidratare. După 3 zile de la focarul de infecţie din “prestigioasa” instituţie de învăţământ superior, cei din minister nu au fost capabili cel puţin să le asigure asistenţă medicală 24/24 ore în Academie

Între resturi de construcții, inundații în camere, șobolani care mișună pe la ghene și mâncare cu viermi, așa se desfășoară procesul educațional pentru viitorii ofițeri ai MAI! Rușine, conducerii Academiei de Poliție! Rușine, MAI!”, scriu, pe Facebook, reprezentanţii Sindicatului Europol.

”Umilință, bătaie de joc, căprărie și mâncare similară cu ce se primea în lagărele de muncă din perioada comunistă.

După două zile în care zeci de studenți au ajuns la spital cu diagnostic preliminar de toxiinfecție alimentară, în Academia de Poliție continuă bătaia de joc la adresa studenților, viitori ofițeri de poliție. Aceștia au condiții mai proaste decât cele ale deținuților din pușcării.

În meniul primit azi, la două zile de la declanșarea focarului de infecție, se pot vedea cu ochiul liber larve de viermi în supă sau carne alterată cu miros înțepător. Nu numai că nimeni din conducerea ministerului nu a luat atitudine față de umilința și riscul bacteriologic existent, dar și la acest moment bătaia de joc continuă la adresa studenților cărora li se oferă „mâncare”, ce se aseamănă cu lăturile.

Acum poate veți înțelege de ce i s-a vândut gogoși viceprim-ministrului Predoiu cu privire la „beneficiile” militarizării Academiei de Poliție. De fapt scopul celor din linia doi a MAI, este de a băga pumnul în gură studenților și de a nu mai ieși mizeria la suprafață.

Am sesizat toate autoritățile cu atribuții în domeniu și sperăm că nu se va mușamaliza și acest caz, la fel ca cel din toamna anului trecut când studenții au fost înghesuiți câte 16 în dormitoare, mai rău ca pușcăriașii, în condiții insalubre”. mi scriu cei de la Sindicatul Europol.

În această săptămână, un număr de 63 de studenţi ai Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” au suferit o toxiinfecţie alimentară, unii dintre ei fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri, fără a fi însă internaţi.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti face o anchetă epidemiologică, iar conducerea Academiei a dispus verificări în ceea ce priveşte respectarea normelor de depozitare, de manipulare, de preparare şi servire a alimentelor.