3dots.ro

Accidentul de la 2 Mai, copiat pe DN1. Trei tineri care mergeau pe marginea șoselei, uciși de un șofer beat de 19 ani

Accidentul de la 2 Mai, copiat pe DN1. Trei tineri care mergeau pe marginea șoselei, uciși de un șofer beat de 19 ani

Un accident rutier aproape identic cu cel petrecut la finalul săptămânii trecute în localitatea 2 Mai, a fost provocat de un tânăr de 19 ani din Alba, care s-a urcat băut la volan și a lovit un grup de șase persoane care circulau pe marginea drumului, trei dintre ele pierzându-și viața.

”În noaptea de 27 august 2023, în jurul orei 3.30, un tânăr de 19 ani, din localitatea Oiejdea, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 1, la ieșirea din localitatea Sântimbru, în apropierea unei stații de alimentare cu carburant, ar fi surprins și accidentat un grup de 6 persoane, care se deplasa pe marginea părții carosabile.

În urma accidentului, din nefericire, 3 persoane, în vârstă de aproximativ 17, 18, respectiv 25 de ani, au decedat”, a transmis IPJ Alba, duminică dimineață.

Șoferul ar fi avut o viteză foarte mare în momentul impactului, de peste 150 km/oră.

Potrivit IPJ Alba, șoferul se numește Palco Eduard Norbert, are 19 ani și avea o alcoolemie de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, în urma testării conducătorului auto cu aparatul drugtest, a rezultat că tânărul nu se afla sub influența substanțelor cu efect psihoactiv.

Polițiștii nu au transmis care era valoarea alcoolemiei în sânge, dar probabil că este cel puțin dublul celei din aerul expirat Tânărul era șofer începător, avea carnet de conducere din luna decembrie a anului 2022.

Tinerii petrecuse sâmbătă noaptea într-un club din Alba Iulia și se îndreptau pe jos către casă. În momentul accidentului mergeau către o benzinărie pentru a face diverse cumpărături.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs