Limitatorul inteligent de viteză face prima victimă în România? Momentul în care mașina lovește un indicator – video

Limitatorul inteligent de viteză face prima victimă în România? Momentul în care mașina lovește un indicator - video

Primul limitator de viteză inteligent din România a fost montat în comuna Snagov, de lângă București. Conducătorii auto care circulă pe DJ 101B sunt avertizați în Ghermănești, de la peste 150 de metri, că în față urmează o trecere de pietoni cu limitator de viteză inteligent.

Bumperul limitatorului se ridică la șase centimetri și jumătate dacă senzorii din asfalt detectează o viteză mai mare de 30 de kilometri pe oră, dar coboară dacă șoferii se încadrează în această limită.

Tehnologia a fost adusă din Mexic: sistemul are un buton pe care pietonii îl pot apăsa în momentul în care vor să treacă strada în siguranță, iar limitatorul se ridică.

Costul montării unui limitatorul de viteză inteligent pe un singur sens este de 130.000 de lei, dar dispozitivul din Ghermănești a fost montat gratuit, în cadrul unui proiect pilot. Un astfel de limitator ar putea fi montat și în zona Pipera de lângă Capitală.

Accident rutier în aproprierea limitatorului de viteză

O cameră de supraveghere a surprins momentul în care, miercuri, în apropierea limitatorului inteligent de viteză montat în satul Ghermănești, s-a produs un accident rutier.

Potrivit imaginilor postate pe grupul de Facebook ”Info Trafic România”, șoferul pare să fi pierdut controlul mașinii înainte de limitator, apoi a intrat în stâlpii separatori din zona de presemnalizare și, ulterior, într-un indicator aflat pe trotuar.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, accidentul s-a produs din cauza vitezei.

”La data de 8 mai a.c., în jurul orei 5:09, în zona unde este montat un limitator de viteză inteligent respectiv D.J 101B, la km 23 + 450 din localitatea Ghermănești, s-a produs un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale, context în care, un conducător auto în vârstă de 48 de ani, nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, împrejurare în care a intrat în stâlpii separatori din zona de presemnalizare și delimitare a sensurilor de mers, iar ulterior cu un indicator rutier de pe trotuar. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ”, a transmis Inspectoratului de Poliție Ilfov.

Polițiștii rutieri din Snagov i-au aplicat șoferului o amendă în valoare de 990 de lei.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories