3dots.ro

Accident la Pasajul Unirii. Un autocar cu turiști străini a intrat în limitatorul de înălțime. Un mort și 22 de răniți

Accident la Pasajul Unirii. Un autocar cu turiști străini a intrat în limitatorul de înălțime. Un mort și 22 de răniți

Un nou accident s-a produs la intrarea în Pasajul Unirii din Capitală – un autocar cu 46 de pasageri a rupt limitatorul de înălțime și a fost grav avariat.

Autocarul transporta turiști străini, cetățeni greci. 22 dintre turiști au fost răniți, iar patri dintre ei au fost scoși din autocar de echipajul de descarcerare. 

Două persoane rănite se aflau în stare foarte gravă, în urma impactului, iar una dintre ele a decedat transmit autoritățile.

Mai multe ambulanțe au fost trimise la fața locului. Întreaga intervenție este coordonată de șeful DSU, Raed Arafat.

”Cele patru persoane rănite, două femei și doi bărbați, au fost scoase. Două dintre ele sunt în stare foarte gravă, iar una din ele stop cardio-respirator”, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU București.

Potrivit acestuia, au fost răniți mai mulți turiști din autocar, care au suferit răni la față, picioare și la cap. Răniții au fost duși la spitalale Universitar și Floreasca. Daniel Vasile a mai sus că majoritatea pasagerilor din autocar sunt tineri, o parte copii.

”Autocarul a trecut de presemnalizarea cu lanțuri, a rupt lanțurile și nu a mai putut să oprească, după care s-a lovit de bariere.

A mers, din păcate, mai departe, fie datorită vitezei sau datorită altor cauze și a intrat în presemnalizarea cu bară metalică dinaintea intrării în Pasaj și a avariat grav această presemnalizare și partea din față a autocarului”, a declarat Toni Greblă, prefectul Capitalei.

Prefectul a mai spus spus că, în urma impactului, ușa din față a autocarului s-a blocat și a fost necesară intervenția unui echipaj de descarcerare. 

Se pare că șoferul mergea pe prima bandă și în momentul în care a vrut să treacă prin pasaj a lovit limitatorul de înălțime.

Din primele informații rezultă că șoferul conducea cu aproximativ 40-50 km/ oră.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs