După ce cerut șpagă AC/DC, a ajuns șef în agenţia de încasare a Vămii Nădlac

Autor:

Data:

În 2010, lumea întreagă afla de existența de Vamei Nădlac, după ce trupa AC/DC anunța faptul că a întâmpinat probleme la intrarea camioanelor de echipamente în România, unde urmau să susțină un concert.

Reprezentanți din staff-ul trupei AC/DC au acuzat faptul că, ajunşi cu TIR-urile cu echipamente în vama Nădlac, au fost ”taxaţi” de către mai mulţi controlori de acolo fără să li se ofere chitanțe.

”Reprezentanţii AC/DC susţin că au fost opriţi la graniţă şi li s-au cerut roviniete valabile. Ei au prezentat documentele şi rovinietele, care erau în acel moment valabile.

Oficialii români ar fi cerut atunci roviniete valabile şi în perioada şederii lor în România, ceea ce nu e legal. Au fost 3-4 oameni care s-au dus deoparte şi au început să negocieze. Era vorba despre 28-29 de maşini în total.

În final, după cum se precizează în plângere, s-a ajuns la suma de 50 de euro pe maşină. Oficialii AC/DC nu au primit în schimb niciun document, nimic”, spunea, în 2010, Dorina Tiron, cea care era directorul general al CNADNR.

În urma scandalului a fost solicitată demiterea celor patru angajaţi ai regionalei de la Timişoara care ar fi cerut mită de la staff-ul trupei AC/DC, printre care şi a lui Kasimir Haliţchi. Iar după aceasta s-a constatat o creștere cu 70% a încasărilor din rovignete…

Imediat după ce a fost concediat, Kasimir Haliţchi şi alţi doi colegi de ai lui au dat în judecată CNADNR, susţinând că au fost daţi afară ilegal.

Instanţele au decis reîncadrarea lor, aşa că, din şpăgari arătaţi cu degetul, cei trei au redevenit angajaţi cu acte în regulă la DRDP Timişoara, tot la Agenţia de Control şi Încasare.

Și, iată, ”de abia” la 10 ani de la momentul ”consacrării” sale internaționale, lui Kasimir Halițchi i-au fost recunoscute ”meritele” profesionale, fiind numit şef de Agenţie la Nădlac II, pe autostradă.

Potrivit aradon.ro, repezentanţii DRDP Timişoara au spus că fostul tip care a jecmănit trupa AC/DC a fost numit şef pentru o perioadă de patru luni de zile.

”Domnul Haliţchi Kasimir a fost numit pe funcţia respectivă ţinându-se cont de activitatea acestuia în ultimii ani, în special de buna activitate rezultată în urma analizării veniturilor încasate de acesta pentru CNAIR, din postura de controlor trafic”, au precizat cei de la DRDP Timişoara.

Leave a Comment