Geto-dacul, născut-viu, care a prezentat poliţiştilor un act de identitate din ducatul lui Glad

05 Iun 2019 | scris de Monica Pavelescu

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie Rutieră au amendat un bărbat depistat încălcând legislaţia circulaţiei rutiere şi care a refuzat să îşi dea datele de identificare reale.

  • Geto-dacul, născut-viu, care a prezentat poliţiştilor un act de identitate din ducatul lui Glad

Persoana în cauză are 47 de ani, este din Timişoara, şi a fost surprins de şase ori anul acesta staţionând cu o maşină Hyundai, cu numere de Hunedoara, în locuri interzise în zona centrală a municipiului Timişoara, în Piaţa Libertăţii şi pe str. Carol Telbisz. 
 
Bărbatul a încercat să scape de sancţiuni în momentul în care a fost depistat de poliţiştii locali legitimându-se cu un ”Act de identitate conform cu Certificatul Medical Constatator al Născutului Viu”, care prezintă fotografie, dar nu are datele de identificare reale.

Bărbatul susţine că acest act demonstrează este din "Tracia, Geţia, Dacia" şi provine din ducatul lui Glad (formaţiune statală localizată pe teritoriul Banatului istoric, în prima jumătate a secolului al X-lea).

Cel în cauză a fost însă identificat şi sancţionat atât pentru staţionare în locuri interzise, cât pentru refuz de legitimare şi pentru adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare, adunând sancţiuni în valoare de 3885 lei. 

“Din constatările Poliţiei Locale este posibil să mai fie cazuri de acest fel, cei care se legitimează cu astfel de documente false fiind mai mulţi, dar atragem atenţia că vor fi luate măsurile legale de fiecare dată, poliţiştii locali având dreptul şi posibilitatea de a-i identifica şi sancţiona drastic pe cei care nu respectă prevederile legale”, au transmis Poliţia Locală Timişoara.

SHARE