3dots.ro

Un adolescent a murit în timpul examenului de bacalaureat. Supraveghetorii nu au intervenit pentru a-l ajuta

Un adolescent a murit în timpul examenului de bacalaureat. Supraveghetorii nu au intervenit pentru a-l ajuta

Din articol:

Un adolescent francez a murit în timpul  probei pe care o susținea pentru examenul de bacalaureat, scrie Franceinfo.

Tragedia s-a produs  săptămâna trecută la liceul Gaston Berger din Ronchin, lângă Lille.

Nadir Bekaddour, în vârstă de 19 ani, susținea, atunci când i s-a făcut rău, un examen la economie. Adolescentul suferea de probleme cardiace cronice și avea instalat un stimulator cardiac.

Colegii aflați în aceeași clasă  de examen spun că au alertat de două ori profesorii supraveghetori în legătură cu starea lui Nadir, dar au fost invitați să-și vadă de treabă și să continue lucrarea.

”Nu ne pasă de examen, cineva aici este gata să moară! Pielea i se albăstrise, avea ochii larg deschiși și nu mai avea puls deloc”, au reclamat colegii lui Nadir, dar nimeni nu a făcut nimic.

”Probabil au crezut că joacă teatru. Contează mai puțin, dar nici măcar pe un animal nu-l lași așa, fără ajutor”, spune tatăl adolescentului.

Paramedicii au ajuns la fața locului la 20 de minute după ce Nadir s-a prăbușit.

”Era ora 15.07 atunci când m-a sunat soția, eram la serviciu. Mi-a spus că Nadir se simte rău… Am plecat imediat. Când am ajuns la liceu era multă panică, agitație.

Directorul liceului era alături de soția mea, am încercat să o consolez. Apoi paramedicii ne-au spus că situația e foarte gravă, le-am cerut să facă tot posibilul să-l salveze.

Am cerut să-l văd. Era întins pe podea și paramedicii foloseau defibrilatorul. Corpul lui era pur și simplu azvârlit în aer, cam la vreo 20 de centimetri înălțime, din cauza electroșocurilor”, își amintește cu durere tatăl adolescentului.

Nadir a fost transportat de urgență la Spitalul Universitar din Lille, dar, din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva, constatând decesul, la câteva ore mai târziu.

Cauza morții a fost un stop cardiac. De altfel, Nadir și familia sa emigraseră din Algeria, în anul 2007, pentru ca băiatul să poată beneficia de tratament pentru o afecțiune gravă a inimii. În 2012, lui Nadir i-a fost montat un stimulator cardiac.

”Nu accepta să fie considerat bolnav. A iubit atât de mult sportul, în special fotbalul. Mi-a spus că dacă nu avea o problemă cu inima, ar fi devenit cel mai bun jucător!”, povestește, îndurerat, tatăl lui.

Cu inima frântă, părintele a mai menționat faptul că, în ciuda problemelor de sănătate, fiul său era extrem de silitor și ambițios.

”A învățat toată dimineața până la ora 14:00. Chiar înainte de a pleca, mi-a spus: ”Tată, examenele sunt cam grele, dar voi promova Bacalaureatul”. Întotdeauna a vrut să mă facă fericit”, a mai spus bărbatul.

Ministerul Educației Naționale din Franța a demarat acum o anchetă cu privire la acuzațiile de lipsă de reacție, aduse celor opt supraveghetori prezenți în clasă. Administrația colegiului a susținut că personalul a acționat, într-adevăr, corect.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs