Oradea. Adolescentul care și-a luat viața după ultima probă a Bacalaureatului, notat cu media 9,25. Fusese deja admis la o facultate din China

08 Iul 2019 | scris de Monica Pavelescu

Ionatan Bîtea, un adolescent din Oradea, a fost găsit fără viață vineri, 5 iulie, la o zi după ce a susţinut ultima probă a examenului de Bacalaureat.

  • Oradea. Adolescentul care și-a luat viața după ultima probă a Bacalaureatului, notat cu media 9,25. Fusese deja admis la o facultate din China

Potrivit rezultatelor afişate luni, Ionatan a luat 9,1 la limba şi literatura română, 9,85 la Istorie şi 8,8 la Geografie, obţinând o medie de 9,25. În clasamentul din Liceul Teoretic ”Aurel Lazăr“ Oradea, tânărul s-a clasat pe locul 29, dintr-un total de 119 candidaţi înscrişi la Bacalaureat.

Gestul tânărului i-a şocat pe toţi colegii, prietenii, profesorii dar şi pe membrii familiei, care nu l-au văzut niciodată abătut şi îl descriu ca pe o persoaneă veselă, pasionată şi implicată în toate activităţile sale.

Tânărul provine dintr-o familie cu 12 copii, învăţa foarte bine, vorbea fluent engleza, flamanda şi chineza, iar anul trecut a fost premiat la un concurs naţional de limbă şi cultură chineză, participând şi la un schimb de experienţă în China.

"Mi-a zis: «Doamna dirigintă, mă bucur foarte mult că sunt admis la facultate, vreau să rămân acolo». Chiar avea un scop în viaţă, deci chiar nu înţeleg acest gest al lui", spune, acum, diriginta lui. 

Tânărul a fost înmormântat luni, 8 iulie, chiar în ziua în care pe portalul edu.ro se afişau rezultatele la examenul de Bacalaureat, fiind condus pe ultimul drum şi de foştii săi colegi, toţi şocaţi de ceea ce s-a întâmplat. 
 

SHARE