Mărturia tatălui adolescentei din București, găsită moartă în casa prietenului din Piatra Neamţ, intoxicată cu un drog periculos: ”Nu a făcut niciodată probleme copilul ăsta. O singură greșeală a făcut“

Mărturia tatălui adolescentei din București, găsită moartă în casa prietenului din Neamţ, intoxicată cu un drog periculos: ”Nu a făcut niciodată probleme copilul ăsta. O singură greșeală a făcut“

O adolescentă în vârstă de 16 ani din București și-a pierdut viața, în condiții încă neelucidate, în timp ce se afla în casa prietenului ei în vârstă de 19 ani din Piatra Neamț.

Adolescenta plecase la Piatra-Neamţ pentru a participa la un concurs şcolar, alături de alți peste 200 de elevi din mai multe zone ale țării.

Ea nu s-a prezentat la concurs, iar luni a decedat în urma unei hemoragii genitale. La necropsie, legiştii au descoperit prezența drogurilor în sânge.

Se pare că este vorba despre Crystal, un drog sintetic obținut dintr-un amestec de metamfetamină cu diverse subtanțe, în laboratoare clandestine din țări din Europa de Est.

În raportul medicilor legişti a fost trecută drept cauză a morţii o ruptură vaginală, plus o intoxicaţie cu metacatinonă (efedronă, 2-metilamino-1-fenilpropan-1-onă), substanță ce produce efecte similare celor resimțite în urma consumului de cocaină.

Anchetatorii iau în calcul mai multe ipoteze. Una dintre ele este că fata a fost drogată, a avut loc un act sexual, iar în timpul acestuia sau după a survenit o hemoragie genitală.

Părinții fetei sunt sfâșiați de durere. Adolescenta era singurul copil al familiei, iar tatăl său o descrie ca fiind o elevă eminentă.

„Ea s-a întâlnit cu băiatul ăsta, se cunoștea cu el de pe Snapchat. A luat-o de la gară și nu știu ce au făcut. Au plecat. Unde s-au dus… în oraș, ei știu.

Ne-a distrus familia, ne-a distrus tot. Singurul copil… era premiantă. Daca vă trimit o poză cu biblioteca copilului… era geniu. Ne-a rupt în bucăți. Nu a făcut niciodată probleme copilul ăsta, deci niciodată. O singură greșeală a făcut. Astăzi. A fost fatală”, a declarat tatăl fetei pentru observatornews.ro.

De asemenea, părintele crede că fetei nu i s-a acordat primul ajutor în timp util.

Cel mai probabil, spune bărbatul, băiatul s-ar fi speriat când a văzut-o pe fată plină de sânge şi nu a sunat imediat la 112. Când au ajuns, într-un final, medicii, adolescenta nu a mai putut fi salvată.

Având în vedere faptul că se ia în calcul şi faptul că fata a întreţinut relaţii sexuale, părinții au anunțat că vor depuse plângere penală și pentru viol.

Ancheta a fost preluată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Neamţ.

Între timp, magistrații Tribunalului Neamț au decis arestarea a trei suspecți în cazul tinerei. Este vorba de Alexandru Gabriel Mihuț, Mateo Leonardo Gabor și David Andrei Pascal. Aceștia sunt acuzați de deținere și distribuire de droguri de mare risc. Decizia nu este definitivă.