O adolescentă a decedat la doar câteva zile după ce ieșise din izolare

O adolescentă în vârstă de 15 ani dintr-o comună vasluiană a murit în ambulanță, chiar în brațele medicilor.

Fata ieșise din izolare în urmă cu șapte zile. Miercuri seara, ea s-a prezentat împreună cu mama sa la cabinetul medicului de familie pentru că se simțea extrem de rău. 

În urma unul scurt control, medicul a observat că saturația oxigenului în sânge este de doar 80%, așa că a solicitat intervenția de urgență a ambulanței pentru a o transporta la spitalul din Vaslui. 

A fost trimisă inițial o ambulanță, însă, când medicii au văzut că starea fetei de sănătate se înrăutățește, au solicitat și intervenția ambulanței de Terapie Intensivă mobilă. 

Cu toate îngrijirile acordate, pacienta a intrat în stop cardio-respirator. În ciuda tuturor manevrelor de resuscitare, medicii nu au reușit să o readucă la viață și au fost nevoiți să declare decesul. 

”Solicitarea la 112 a fost făcută de asistentul medical din dispensar pentru o fată de 15 ani care tușește și face febră de câteva zile. La fața locului a fost alocat un echipaj B2, cu asistentă, iar acolo a fost găsit și medicul de familie și asistentul medical, care acordau îngrijiri minorei.

Pe lângă simptomele pe care copila le avea, medicul de familie a spus că aceasta ieșise din izolare în urmă cu o săptămână.

În momentul preluării de către echipajul de pe ambulanță, fata avea saturație de aproximativ 80%, iar restul parametrilor îi avea relativ buni. Deși era conștientă, s-a solicitat sprijinul medicului de pe Terapie Intensivă Mobilă. Pe drum, până să se întâlnească cu echipajul TIM, adolescenta a intrat în stop cardiac.

Din momentul când a intrat în stop până când a ajuns medicul urgentist au trecut opt minute, timp în care echipajul de pe ambulanță a efectuat manevrele de resuscitare.

Când cele două echipaje s-au întâlnit, manevrele au fost continuate de către cei de la TIM, pentru alte aproximativ 50 de minute, însă din păcate, copila nu a ieșit din stop cardiac. Medicul urgentist a declarat-o decedată”, a declarat dr. Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, pentru vremeanouă.ro.

Trupul neînsuflețit a fost transportat la medicină legală, pentru stabilirea cauzelor decesului. 

Cu doar câteva zile în urmă, un tânăr de 20 de ani din Havârna, care studia la Școala Specială Profesională Ion Pilat din Dorohoi, a decedat după ce i s-a făcut rău în camera sa de la internat. Tânărul ieșise de 24 de ore din izolare, după ce a stat timp de 7 zile, fiind diagnosticat pozitiv la COVID 19.