3dots.ro

Cluj. Adolescenta care s-a înecat cu un jeleu la școală a murit

Cluj. Adolescenta care s-a înecat cu un jeleu la școală a murit

Adolescenta care se înecase cu un jeleu la școală, a murit marți, după aproape o săptămână de spitalizare la Terapie Intensivă la Spitalul pentru Copii din Cluj-Napoca, anunță Gherla Info.

Adolescenta în vârstă de 14 ani era internată la Terapie Intensivă în comă profundă și era susținută în viață doar de aparate.

Copila de 14 ani din comuna Geaca, județul Cluj, se afla internată la Spitalul pentru Copii din Cluj-Napoca încă de miercurea trecută.

Fata a fost transportată la spital cu un elicopter SMURD, după ce s-a înecat cu un jeleu la școală.

Eleva a stat jumătate de oră fără oxigen, până au ajuns medicii de la Gherla, pentru că profesorii și colegii nu au știut cum să facă manevrele de resuscitare care ar fi putut să o salveze.

Eleva mânca un jeleu când s-a înecat, a rămas fără aer, și-a pierdut conșțtiența și s-a prăbușit pe bancă.

„Practic, jeleul s-a lipit de trahee. Doar cu laringoscopul putea fi vizualizat. Manevra Heimlich, executată corect, ar fi putut fi salvatoare!” spunea, imediat după incident, medicul Corina Dumitru.

Cazul a stârnit revoltă în spațiul public, iar ministrul Educației a transmis că vor fi introduse în școli cursuri de prim ajutor.

Întrucât moartea tinerei a survenit ca urmare a unui traumatism, cazul va fi preluat de Poliție, anunță jurnaliștii de la Gherla Info.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs