3dots.ro

Neamț. Ultimul mesaj al Sharei pentru mama sa, trimis trei ore înainte de a muri în casa băiatului cunoscut pe internet

Neamț. Ultimul mesaj al Sharei pentru mama sa, trimis trei ore înainte de a muri în casa băiatului cunoscut pe internet

Apar noi informații din cercetările efectuate în dosarul ce priveşte moartea în condiţii suspecte a unei adolescente în vârstă de 16 ani din București, care ar fi trebuit să participe la o conferinţă a elevilor organizată la Piatra Neamţ.

Tragedia în urma căreia adolescenta și-a pierdut viața s-a petrecut în noaptea de 30/31 iulie 2023, anchetatorii având în calcul mai multe ipoteze. Una dintre ele este că fata a fost drogată, a avut loc un act sexual, iar în timpul acestuia sau după a survenit o hemoragie genitală.

”Noapte bună, sunt ruptă”, este ultimul mesaj pe care Shara i le-a scris mamei sale, cu trei ore înainte de a-și găsi sfârșitul în casa băiatului de 19 ani pe care îl cunoscuse pe internet.

De fapt, Shara își mințise mama, întrucât nu se afla în camera de hotel unde îi spusese că stă împreună cu prietena ei. Cele două au plecat de acasă duminică seara, la o conferinţă internaţională de dezbateri organizată de elevii din Neamţ.

Shara a fost întâmpinată în gara din Piatra Neamț de Mateo, tânărul pe care îl cunoscuse pe internet, cu care s-a plimbat prin oraș și cu care într-un final a ajuns în casa lui din Dumbrava Roșie, unde și-a trăit ultimele ore.

”- Aveți grijă. V-ați urcat în tren?

– Da.

– Ce faceți? Pe unde ați ajuns?

– Am trecut de Mizil.

– Alo Maria. Ce zici?

– Lasă-mă că avem probleme cu cazarea. E oribilă. Și orice cazare decentă e 400 de lei. Fix câți bani am la mine.

-Aștept să mă suni. În ce zi te întorci și la ce oră?

– Pe 3, pe la prânz.

– Și la ce hotel stați? Cum se numește, nu trebuie să îmi spui și mie?

– Petrodava one.

– Noapte bună.

– Noapte bună. Sunt ruptă”, scrie observatornews.ro.

La ora 1.20, tânărul cu care era  Shara și-a sunat mama, spunându-i că fata sângerează puternic și este inconștientă. Femeia a sunat imediat la 112, dar, din nefericire, nu a mai putut fi făcut nimic pentru a o salva.

”La data de 31 iulie a.c., în jurul orei 01:39, polițiștii Secției de Poliție Rurală Săvinești au fost sesizați prin apel de urgență, de către o femeie, din localitatea Dumbrava Roșie, cu privire la faptul că în locuința sa se află o tânără decedată.

Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că este vorba despre o minoră în vârstă de 16 ani, din București. Echipajele medicale au efectuat manevre de resuscitare, din păcate fără efect.

Părinții Sharei au primit în aceeași noapte vestea cumplită. Tatăl crede că fata sa a fost drogată pentru a fi abuzată sexual.

”Luni am fost la casa în care s-a petrecut nenorocirea și mama băiatului mi-a arătat înregistrări din noaptea aceea, de pe camerele de supraveghere din locuință. Se vede cum vine băiatul cu fiica mea, stau un pic prin casă, apoi intră în camera lui.

Ce s-a întâmplat acolo nu pot să știu, însă se vede că Shara mergea pe picioarele ei și nu avea nicio problemă. Acolo în cameră s-a întâmplat ceva… Băiatul este consumator. În anturajul lui e cunoscut ca și consumator. Copilul a fost acolo, s-a întâlnit cu el, i-a pus ceva în băutură. Știți cât durează? O fracțiune de secundă să îi pună așa ceva în pahar”, spune tatăl fetei.

Procurorii DIICOT au reținut trei persoane în acest caz, pe Alexandru Gabriel Mihuț, Mateo Leonardo Gabor și David Andrei Pascal. Aceștia sunt acuzați de deținere și distribuire de droguri de mare risc.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU