Adolescenta găsită după 7 zile, ar fi fost sechestrată. Copila a sărit în brațele polițistului când l-a văzut

Adolescenta găsită după 7 zile, ar fi fost sechestrată. Copila a sărit în brațele polițistului când l-a văzut

Melinda Sara Moiș, fata de 13 ani dispărută în Sighetu Marmaţiei, a fost găsită după o săptămână de la dispariția sa. Autoritățile bănuiesc faptul că adolescenta ar fi fost ținută captivă în tot acest timp de un individ cu antecedente penale, într-o clădire rău famată din centrul oraşului.

Adolescenta este internată, momentan, la spitalul municipal din Sighetu Marmației, acolo unde medicii o vor supune mai multor investigații.

Laurențiu Rus, bărbatul în vârstă de 34 de ani în locuința căruia a fost găsită fata a fost ridicat, încătușat și dus la audieri. Polițiștii vor să afle dacă fata a fost ținută în acel imobil împotriva voinței sale sau dacă a stat acolo pentru că așa și-ar fi dorit.

În această dimineață, un tânăr s-ar fi prezentat la sediul Poliției, unde ar fi anunțat că știe unde se află fata – o locuință socială de pe strada Ioan Mihaly de Apșa, din Sighetu Marmație.

Șeful Poliției Locale Sighetu Marmației a aflat informația și, fără să stea pe gânduri, civil și neînsoțit de colegii săi, a intrat în acea curtea în care se află mai multe locuințe sociale.

L-a întâlnit pe bărbatul de 34 de ani și, sub pretextul unor verificări suplimentare, individul a fost convins de către polițist să îi deschidă ușa.

În acel moment, polițistul a remarcat-o pe adolescentă stând pe o saltea, pe jos.

Șeful Poliției Locale din Sighetu Marmației spune că a încercat să vorbească cu fata, dar ea a devenit agitată pentru că nu știa cine este el și s-a speriat în momentul în care a auzit de poliție.

Melinda s-a apropiat apoi de polițist și l-a luat în brate, moment în care acesta a asigurat-o că este în siguranță.

”În primă fază, când am intrat în locuința respectivă, care era de-a dreptul nepotrivită pentru oricine, condiții insalubre și mizere, fata stătea pe o saltea, care practic era singurul mobilier din întreaga încăpere. Stătea în aparență liniștită, dar era speriată fata. A auzit doar cuvântul de poliție și atunci s-a speriat puțin.

Am încercat să o liniștesc, să am o abordare cât de calmă și prietenoasă cu ea și atunci s-a deschis puțin și chiar s-a apropiat de mine și a venit și m-a cuprins în brațe. Se vedea că era foarte speriată. Doar atunci a dat drumul gândurilor. Și i-am spus să stea liniștită că va fi totul bine și nu i se va întâmpla nimic.

Era și persoana respectivă care a ținut-o, probabil împotriva voinței. Mai mult ca sigur, a devenit un pic agitat și recalcitrant, nu m-a interesat așa de mult persoana respectivă, cât să o văd pe fată. Și tot ce am apucat să fac a fost, printr-un mesaj, să alertez colegii de pe celelalte echipaje din cadrul Poliției Naționale, care au venit foarte repede să-mi acorde sprijin”, a declarat Florin Cioban, șef la Poliția Locală din Sighetu Marmației.

Poliţiştii verifică dacă cei doi se cunoşteau. Potrivit unor informaţii, ei ar fi conversat prin mesaje, iar fata i-ar fi trimis bărbatului poze indecente, pe care individul ar fi şantajat-o că le face publice.

Potrivit primelor concluzii medicale, cei doi au întreţinut raporturi sexuale. Nu se ştie dacă individul a agresat-o pe copilă. Oricum ar fi, va fi acuzat de viol pentru că potrivit unei noii legi orice relaţie sexuală cu un minor sub 16 ani este considerată viol dacă diferenţa de vârstă este mai mare de 5 ani.

”Nu am ştiut că el poate să obstrucţioneze, să o ţină închisă într-o cameră. A fost drogată. Am văzut când am dus-o, că el era sub înfluenţa drogurilor. Nu numai pe asta a dus-o, a dus sute de fete aşa. 

A venit cu bagaje, cu ceva saci. Fata? Da, sigur şi cu el. Împreună au venit, au tras ceva căruţ. A mai adus el acum câţiva ani şi a ţinut-o şi a bătut-o în casă. Un hoţ, fură, ameninţă, nopatea umblă pe aici, de la vecini a furat lemne”, a declarat un vecin al bărbatului audiat de polițiști.