A încetat din viață scriitorul, dramaturgul și scenaristul Adrian Lustig

A încetat din viață scriitorul, dramaturgul și scenaristul Adrian Lustig

Scriitorul, dramaturgul și scenaristul Adrian Lustig a încetat din viață la vârsta de 70 de ani.

Adrian Lustig a fost soțul citicului de film și realizatoarei tv Eugenia Vodă.

Adrian Lustig s-a născut în anul 1953, la Bucureşti. A absolvit cursurile Facultăţii de Automatică a Institutului Politehnic Bucureşti, iar din 1989 era doctor în Calculatoare Electronice.

Adrian Lustig a debutat în presă în 1979, în revista Luceafărul, iar trei ani mai târziu i-a apărut primul volum, romanul ”Romanţă cu stagiari“.

Prima apariţie la televiziune a avut loc în 1987, cu teleplay-ul ”O poveste romantică“, iar debutul în teatru s-a petrecut la Iaşi, în 2002, cu piesa ”Circul Matteo“.

Cea dintâi piesă radiofonică, ”Poker“, i s-a jucat în 2003, iar primul film, ”Nunta mută“, în 2008. ”Funeralii fericite“, odiseea dulce-amăruie a unui român aspirant la naturalizare în Franţa, este romanul care l-a readus în atenţia lumii literare.

A mai scris: ”Romanţă cu stagiari“, ”Legea timidităţii universale“, ”Un loc pe roată“, ”Un băiat ura o fată“, ”Un ceai cu tipele de sâmbătă“, ”Poker“ şi alte două comedii.

Adrian Lustig este și autorul scenariului unor unor filme cunoscute și apreciate în România, cum ar fi ”Nunta mută” (2008), ”Minte-mă frumos” (2012), ”Lindenfeld, o poveste de dragoste” (2013), ”Minte-ma frumos in centrul vechi” (2017), ”Funeralii fericite” (2013), „Nunți, botezuri, înmormântări” (2022).

Anunțul morții lui Adrian Lustig a fost făcut de prietenul său Serghei Niculescu Mizil, într-o postare pe Facebook.

”Cele mai proaste zile sunt alea-n care auzi c-ai mai pierdut un prieten. E vorba de Adrian Lustig.

Scriitor si scenarist de top, prieten de-o viata. Dac-ati vazut “Nunta muta” sau “Funeralii fericite”, in care-am jucat si eu, stiti despre ce vorbesc. Daca nu, puneti mana si vedeti-le. Pacat, mare pacat, da’ asta-i viata“.