Adriana Săftoiu despre o polițistă sub acoperire, turnată de colegi traficanților: «Doar câteva persoane știau că e infitrată»

06 Aug 2020 | scris de Monica Pavelescu

Adriana Săftoiu, iniţiatoarea Comisiei parlamentare de anchetă privind situaţia cazurilor copiilor dispăruţi, dezvăluie cazul unei tinere polițiste infiltrate într-o rețea de trafic de persoane care a primit amenințări cu  în ziua în care, în urma muncii sale, traficanţii erau reţinuţi.

Adriana Săftoiu despre o polițistă sub acoperire, turnată de colegi traficanților: «Doar câteva persoane știau că e infitrată»

Într-o postare făcută pe pagina sa Facebook, Adriana Săftoiu dezvăluie un caz ce oferă o perspectivă cât de poate de clară asupra modului în care concubinajul dintre politic și lumea interlopă a adus România într-o poziție similară țărilor sud-americane.

Săftoiu relatează acum cazul unei tinere polițiste care credea în misiunea sa de a face dreptate și care s-a infiltrat într-o rețea de trafic de persoane.

”Polițistă, tânără, infiltrată intr-o retea de trafic de persoane. A absolvit facultatea de psihologie şi a lucrat într-un DGASPC (păstrez anonimatul din motive lesne de înțeles).

Se decide să dea examen la Academia de poliție, ia examenul, absolvă şi e angajată în sistem, hotârătă să se dedice destructurării traficului de minore. Infiltrată între traficanţi, deconspiră o întreagă rețea la nivelul județului unde lucra.

Fix în ziua în care îi oferă pe tavă pe capii rețelei, la câteva ore, acasă fiind, aude alarma mașinii. Se uită pe geam. Pe mașină - o coroană funerară. În cutia poștală, mesaj: Renunță acum, dacă nu vrei să ne ocupăm de copilul tău.

Doar câteva persoane știau că e infitrată. Extrem de puține. La fel de puține știau unde locuiește. Şi totusi, la câteva ore după ce respectivii sunt reținuți, este amenințată.

A renunțat și s-a retras. Și-a dat seama că nu de traficanți trebuie să se ferească, ci chiar de unii colegi.

Am ascultat și am tăcut. Dar las aici încă o mărturie despre ceea ce nu vrem să vedem”, a scris Adriana Săftoiu.


CLICK - Follow us on Google News