3dots.ro

Prețuri enorme în magazinele alimentare din Aeroportul Otopeni. Cât costă o merdenea sau un sandvici obișnuit

Prețuri enorme în magazinele alimentare din Aeroportul Otopeni. Cât costă o merdenea sau un sandvici obișnuit

Având în vedere recomandarea de a ajunge cu trei ore înainte de îmbarcare, dar şi a regulilor impuse de controlul de securitate, călătorii ale căror curse pleacă de pe Aeroportul Otopeni se găsesc în situația, clar neplăcută, de a deveni clienți ai restaurantelor sau a magazinelor duty-free din aeroport.

În condițiile în care au de așteptat uneori ore întregi înainte de decolare și cum nici nu au voie să treacă la controlul de frontieră cu recipiente mai mari de 100 ml,  călătorii se văd nevoiți să cumpere din magazinele din zona duty-free apă, cafea, sucuri etc.

Numai că, magazinele din zona duty-free, profită de monopolul pe care îl dețin și prețurile produselor vândutei au explodat literalmente, generând astfel un val uriaş de nemulțumire printre pasageri.

O banală gustare pe aeroportul din Capitală poate scoate din buzunarele românilor şi a tuturor turiștilor nu mai puțin de 100 de lei de persoană, dacă mai punem la socoteală şi o sticlă cu apă şi un desert.

De pildă, o merdeneaa cu brânză de doar 160 gr costă 20 de lei, cât o masă caldă compusă dintr-o bucată de carne generoasă, garnitură la alegere şi o salată, pe care o găsim la o cantină din Bucureşti. În condiţiile în care, la patiseriile din București, o astfel de merdenea se poate cumpăra cu doar 5 lei.

Până și banalul sendviș, cu salam uscat, are un preț de 55 de lei, o sumă enormă pentru un român obișnuit, dar chiar și pentru un călător dintr-o țară cu un nivel de trai mai ridicat.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs