3dots.ro

Alba Iulia. Ce s-a întâmplat de fapt în cazul bărbatului întins pe stradă – video

Alba Iulia. Ce s-a întâmplat de fapt în cazul bărbatului întins pe stradă – video

Din articol:

Opinia publică a fost impresionată negativ de întâmplarea petrecută în Alba Iulia în care,  într-un clip video, un bărbat întins pe asfalt, chiar în mijlocul principalului bulevard din oraș, este ocolit de mașini fără ca măcar un singur șofer să se fi oprit să vadă care era starea lui.

În doar câteva secunde, nu mai puțin de șase mașini l-au ocolit pe bărbat încălcând linia dublă continuă. În cele din urmă, dar nu se știe după cât timp, o mașină a oprit iar pasagerii ei au coborât și l-au ajutat pe bărbat să ajungă pe trotuar.

Într-o filmare surprinsă cu o cameră de bord de unul din șoferii aflați în mașinile care l-au ocolit pe bărbatul întins pe asfalt, se poate observa că acesta a traversat neregulamentar strada, iar la un moment dat s-a întins în mijlocul șoselei.

Conform unei surse locale, citată de alba24.ro, bărbatul întins pe asfalt ar fi cunoscut în oraș sub numele de ”Van Damme”. El ar fi fost adus de mai multe ori la spital, după ce s-ar fi întins pe carosabil în mai multe zone din oraș. De asemenea, ar fi cunoscut pentru consumul exagerat de alcool.

Sursa respectivă a mai precizat că bărbatul ar fi motivat că s-ar fi așezat în fața mașinilor, pe asflat, deoarece mai avea nevoie de 60 de bani să își cumpere pâine și că în acel moment se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Reprezentanții IPJ Alba, au transmis că în cursul zilei de luni, 27 februarie 2023, în dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Alba nu a fost semnalat, prin 112, niciun eveniment care să anunțe prezența vreunei persoane căzute pe carosabil, pe raza municipiului Alba Iulia.

De asemenea, la nivelul Poliției Municipiului Alba Iulia au fost demarate activitățile de cercetare cu privire la acest incident, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei care ar fi putut interveni dar au ales să-şi continue drumul vor fi traşi la răspundere. Potrivit legii, lipsa de inițiativă în astfel de situații, în care o persoană se află în primejdie, se pedepsește cu amendă sau închisoare de la trei luni la un an.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs