Alba Iulia. O fetiță de 5 ani a ajuns la spital cu mâna ruptă. Medicii nu și-ar fi dat seama și i-au recomandat unguent pentru durere

Alba Iulia. O fetiță de 5 ani a ajuns la spital cu mâna ruptă. Medicii nu și-ar fi dat seama și i-au recomandat unguent pentru durere

O fetiță de 5 ani a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Alba Iulia cu mâna ruptă. Deși i-a fost făcută o radiografie, medicii care au consultat-o nu au realizat gravitatea situației și i-au recomandat unguent pentru dureri.

Incidentul a avut loc luni, 25 septembrie. În timp ce se juca, fetița în vârstă de 5 ani și opt luni a căzut și s-a lovit la mână. Pentru că se plângea de dureri, părinții au dus-o la UPU Alba Iulia.

După ce au consultat-o și i-au făcut o radiografie, medicii au stabilit că este vorba de o contuzie și le-au recomandat părinților să folosească un unguent care să calmeze durerile.

Totodată, li s-ar fi spus și că, în cazul în care durerile persistau, ar fi recomandat să meargă la spitalul din Sibiu, întrucât la Alba Iulia nu ar exista un medic pediatru ortoped.

Pentru că durerile persistau, câteva ore mai târziu, părinții au decis s-o ducă pe fetiță la Sibiu, la 75 de kilometri distanță, pentru un nou consult medical.

Medicii sibieni au realizat imediat că micuța are mâna fracturată și au pus-o în ghips, recomandându-le părinților un control ulterior, programat pentru data de 16 octombrie.

Câteva ore mai târziu, părinții au dus-o pe micuță la Sibiu, unde medicii au stabilit că mâna este fracturată și trebuie pusă în ghips.

Contactați de jurnaliștii de la alba24.ro, medicii de la spitalul din Alba Iulia se disculpă susținând că fetița se plângea de dureri la cot și că, din acest motiv, radiografia făcută în unitatea lor medicală nu a cuprins zona fracturată și, prin urmare, a fost interpretată corect.

”În urma unui incident nefericit, o pacientă în vârstă de 5 ani a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, însoțită de părinți, acuzând dureri la cot.

La Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, pacientei i s-a efectuat o radiografie la cot, întrucât durerile semnalate se manifestau în acea zonă.

Radiografia efectuată la SJU Alba Iulia nu a cuprins zona fracturată, care se află în partea inferioară a antebrațului, mai exact între antebraț și palmă, la încheietura mâinii.

În schimb, la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, s-a efectuat o radiografie la antebraț, care a inclus și zona fracturată, respectiv încheietura mâinii.

Interpretarea radiografiei efectuate la Spitalul din Alba Iulia este corectă. Radiografia s-a realizat la cot, deoarece acolo au fost semnalate durerile și nu în zona inferioară a antebrațului.

Radiografia efectuată la cot nu poate evidenția o fractură metafiză distală a radiusului deoarece zona investigată nu include partea inferioară a antebrațului.

La Sibiu a fost supusă investigațiilor imagistice altă zonă a membrului superior, respectiv antebrațul, iar aceasta a cuprins zona fracturată, respectiv încheietura mâinii.

Facem precizarea că radiografia se efectuează în zona în care este semnalată afecțiunea medicală și nu se extinde asupra altei părți din corp pentru a nu expune riscului asupra iradierii, mai ales în acest caz particular, unde a fost vorba de o pacientă cu vârstă fragedă”, a declarat pentru alba24.ro, Alexandra Roșu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.