3dots.ro

Jurnalistul Alex Dima, martor al unui accident: ”Șoselele noastre sunt pline de inconștienti, care probabil din cauza unor frustrări, fac demonstrații criminale la volan”

Jurnalistul Alex Dima, martor al unui accident: ”Șoselele noastre sunt pline de inconștienti, care probabil din cauza unor frustrări, fac demonstrații criminale la volan”

Din articol:

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, jurnalistul Alex Dima trage o serie de concluzii după ce a fost martor la un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme, după ce unul dintre șoferi a efectuat o depășire în curbă, pe linie continuă.

Accidentul a avut loc în județul Hunedoara. Un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 58 de ani, din comuna Crișcior, a intrat în coliziune cu un altul care venea din sensul opus.

La volanul celui de-al doilea autoturism se afla un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din comuna Mărtinești. În plus, în vehiculul condus de bărbatul de 54 de ani se mai aflau alte două persoane: soția sa de 48 de ani și fiica de 12 ani.

În accident au fost răniți conducătorul auto de 54 de ani și cele două pasagere din vehiculul condus de acesta. Victimele au fost transportate la Spitalul Județean din Deva pentru a li se acorda îngrijiri medicale.

”Poți să ajungi criminal într-o fracțiune de secundă. Șoselele noastre sunt pline de inconștienți, indivizi care probabil din cauza unor frustrări acumulate în viață, fac demonstrații criminale la volan, singurul loc în care pot arăta că sunt «cineva»… Altfel, nu pot înțelege cum de poți avea un asemenea comportament”, se arată în postarea publicată pe Facebook de Alex Dima.

”In fata noastra, la cateva masini, un sofer inconstient a depasit pe linie continua in curba si s-a infipt intr-o masina in care era o familie. Mama a ramas incarcerata, copila aflata pe bancheta din spate ranita serios si ea. Vinovatul a iesit teafar din masina.

Ma bantuie imaginea si strigatele de ajutor ale tatalui care se afla la volanul masinii care circula regulamentar.

Poti sa ajungi criminal intr-o fractiune se secunda. Soselele noastre sunt pline de inconstienti, indivizi care probabil din cauza unor frustrari acumulate in viata, fac demonstratii criminale la volan, singurul loc in care pot arata ca sunt “cineva”… Altfel, nu pot intelege cum de poti avea un asemena comportament.

In al doilea rand, in astfel de momente se vad carente in educatia noastra si lipsa de empatie. Chiar daca am tot insistat, pur si simplu zeci de masini au refuzat sa opreasca si au calcat peste urmele accidentului.

In al treilea rand, am realizat ca habar nu avem ce inseamna primul ajutor. O mare de oameni se uita fara sa stie ce trebuie facut pentru omul prins intre fiare. Si aici ma numar si eu. Tocmai de aceea, ma voi duce sa fac un asfel de curs, era in plan de multa vreme, acum e momentul. Cursurile de prim ajutor trebui sa fie materie de studiu in scoala.

M-a impresionat interventia unor oameni simpli care locuiau in zona. Au dirijat soferii care ardeau de nerabdare sa isi vada de drum, au stat langa copila ranita, s-au facut scut intre tatal sofer in masina care circula regulamentar si soferul care a provocat accidentul, au demonstrat ca sunt oameni.

Circulati prudent, respectati-i pe cei de langa voi si daca n-ati facut-o pana acum, inscrieti-va la un curs de prim ajutor. O sa vina ziua in care o sa aveti nevoie!”, a scris Alex Dima pe Facebook.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs