Alexander Zverev, prima reacție după ce a fost condamnat pentru că și-a maltratat iubita româncă, mama copilului său

Alexander Zverev, prima reacție după ce a fost condamnat pentru că și-a maltratat iubita româncă

Jucătorul german de tenis Alexander Zverev, aflat pe locul 9 în clasamentul ATP, a fost condamnat de un tribunal din Berlin la o amendă de 450.000 de euro pentru violenţe conjugale.

Potrivit unui comunicat de presă, la cererea Parchetului din Berlin, instanţa a emis o ordonanţă penală pe 2 octombrie împotriva lui Alexander Zverev, suspectat de ”violenţe fizice şi psihice”.

Inculpatul este acuzat că, în mai 2020, la Berlin, ”a maltratat fizic o femeie în timpul unui conflict şi că i-a afectat sănătatea”. Instanţa i-a aplicat o amendă de 450.000 de euro.

Instanţa nu a citat numele persoanei care a depus plângerea, dar, din reacția avocaţilor lui Zverev, care i-au citat numele, este vorba de fosta parteneră a jucătorului de tenis, Brenda Patea, de origine română. Cei doi au împreună o fetiţă din 2021, deşi atunci nu mai formau un cuplu.

Avocații lui Zverev au contestat acuzaţia şi s-a opus ordonanţei judecătoreşti, a precizat tribunalul berlinez, ceea ce deschide calea unei înfăţişări.

Cabinetul de avocatură Schertz Bergmann, care îl reprezintă pe tenismen, a precizat într-un comunicat postat pe platforma X că faptele descrise de Brenda Patea, şi ”care sunt singurele la baza ordonanţei instanţei, au fost deja respinse de un raport medical”.

„Sunt nişte prostii. Oricine are un IQ normal poate înţelege corect situaţia. Nu voi comenta mai mult, pentru că este o procedură în curs”, a afirmat Zverev în faţa presei după victoria împotriva francezului Ugo Humbert în turul secund la turneul ATP Masters 1.000 de la Paris.

Brenda și Alexander s-au cunoscut la Paris, în 2019. Patea e născută la Berlin și are origini românești. Tatăl ei, român, a emigrat în Germania când era tânăr, acolo unde și-a întemeiat o carieră și o familie.

Brenda Patea a devenit cunoscută după ce a participat la concursul ”Next Top Model”. Bruneta a defilat pentru mai multe case de modă internaționale.