Alina Gorghiu, gafă într-o emisiune radio: ”Acum avem varianta de feminin la ministru, în dicționarul ortopedic și ortografic al Limbii Române” – video

Alina Gorghiu, gafă într-o emisiune radio: ”Acum avem varianta de feminin la ministru, în dicționarul ortopedic și ortografic al Limbii Române” - video

Alina Gorghiu, în prezent ministrul Justiției, a fost invitată în emisiune radio la Europa FM, iar prima întrebare pe care a primit-o s-a referit la forma corectă a substantivului ”ministru”.

”O avem invitată pe ministra sau ministrul Justiției, cum este corect?”, a întrebat redactorul Mădălina Dobrovolschi.

”Mă bucur că puneți întrebarea asta. De câte ori pun pe Facebook ”ministra” cutare… a fost, de exemplu, în județul Argeș primesc comentarii în care lumea încă mă admonestează că n-am scris corect.

Sigur, avem varianta de feminin, acum în dicționarul ortopedic (sic!) și ortografic al limbii române. E îmbucurător că măcar din perspectiva asta, egalitatea de șanse funcționează, că altfel suntem pe ultimul loc în clasamente la egalitatea de gen”, a fost răspunsul Alinei Gorghiu, de la minutul 1.30.

Trecând peste gafa comisă de Ghorghiu, realizatoarea emisiunii a trecut la subiecte mai puțin pretențioase…

Conform DEX, ortopedic are următorul înțeles: care aparține ortopediei (ramură a chirurgiei care se ocupă cu studiul și tratamentul bolilor și deformațiilor congenitale sau dobândite ale sistemului osteoarticular).

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories