Presupusa amantă a lui Buzatu, șefă peste afaceri, dar și la grătar: ”Tâmpitule, unde sunt cartofii?”

Presupusa amantă a lui Buzatu, șefă peste afaceri, dar și la grătar: ”Tâmpitule, unde sunt cartofii?”

Arestarea lui Dumitru Buzatu, prins în flagrant cu o mită în valoare de 1,25 milioane de lei, a scos la iveală și relația strânsă a președintelui-suspendat al Consiliului Județean Vasului cu Ana Maria Obreja, secretara sa.

În momentul în care a fost oprit de polițiști, Obreja conducea prima dintre mașinile cu care se deplasa grupul lui Buzatu. A fost dată jos din mașină, a început să vocifereze, apoi i s-a făcut rău, relatează Antena 3 CNN, pe baza informațiilor publicate în presa locală.

Pentru jurnaliștii dinVaslui, Ana Maria Obreja a devenit un personaj cu adevărat interesant după ce a început să lucreze pentru Dumitru Buzatu. În anul 2018, tânăra de 30 de ani era cea mai bine plătită secretară din județ și primea un salariu net de aproximativ 5.000 de lei.

Între timp, relația dintre Obreja și Buzatu a evoluat, iar președintele Consiliului Județean se pare că și-a părăsit soția pentru ea.

Tudor Buzatu, fiul lui Dumitru Buzatu, este rezervat în declarații, când vine vorba despre legătura dintre tatăl său și Ana Maria Obreja.

„Este o fată modestă și muncitoare. Nu aș vrea să speculez pe natura relației lor. Nu știu, pentru că nu era nicio relație asumată, cum afirmă presa. Era o femeie amărâtă, care muncea pentru el și om de bază la fermă, hrănea animalele, muncea pe câmp”, a declarat Tudor Buzatu la Antena 3 CNN.

După cum reiese din interceptările procurorilor DNA, Buzatu avea o încredere totală în secretara lui, iar aceasta „îi chema la raport” pe colaboratorii șefului Consiliului Județean.

„N C. Valeriu este contactat telefonic de către numita Ana Maria, secretara numitului Buzatu Dumitru, care îi transmite că ‘a fost căutat de șef și e urgent’, ceea ce arată că președintele CJ Vaslui dorea să-i traseze noi sarcini pentru a urgenta întocmirea documentației”, se spune în referatul anchetatorilor.

Potrivit presei locale, Ana-Maria Obreja își permitea chiar să-i tragă la răspundere pe diverși directori din Primărie.

Publicația ”Vremea Nouă” relatează că, înainte ca Buzatu să fie reținut, Ana Maria Obreja și-a făcut apariția la ferma unde s-au dat banii și l-a certat pe Dragoș Cazacu, director la „Protecția Copilului”, însărcinat să facă grătarul la chermeză.

„Tâmpitule, prostule, unde sunt cartofii? Nu vezi că este numai carne pe masă? Tu nu știi că eu țin post?”, i-a reproșat Obreja directorului Cazacu, potrivit sursei citate.

Un alt amănunt interesant este că Dumitru Buzatu a numit-o pe Ana Maria Obreja administrator cu puteri depline în firma lui, iar acest aspect este confirmat de fiul politicianului.

„Că îi administra afacerile, este adevărat, ca administrator al societății pe care o deține, o societate mică, trecută în declarația de avere”, a spus Tudor Buzatul la Antena 3 CNN.