3dots.ro

Echipaj al Ambulanței, agresat de rude. ”Nu c-am fi ajuns târziu, ne-au luat la bătaie ca să-l salvăm pe pacient”

Echipaj al Ambulanței, agresat de rude. ”Nu c-am fi ajuns târziu, ne-au luat la bătaie ca să-l salvăm pe pacient”

Un asistent și un ambulanțier chemați pentru un pacient aflat în comă alcoolică, în Slatina, județul Olt, au fost luați la bătaie de rudele celui pe care ar fi trebuit să-l ajute.

Ambulanța fusese chemat să intervină în cazul unui pacient aflat în comă, numai că, în momentul în care au ajuns, au fost luați la bătaie de rudele pacientului care avea nevoie de ajutor, aflate sub influența alcoolului și a drogurilor.

Agresorii sunt doi tineri în jurul vârstei de 20 ani, în vreme ce pacientul căruia nu au putut, în primă fază, să-i acorde primul ajutor este un bărbat de aproximativ 25-27 ani, aflat în comă alcoolică.

”Am ajuns la solicitare, am intrat în casă, să vedem pacientul, și am fost luați la pumni, picioare… Drogați, băuți, protecție din partea Poliției nu am avut… Nu știam ce vom găsi acolo.

Nu au fost nemulțumiți, ne-au luat la bătaie ca să-l salvăm pe pacient. Nu că am fi ajuns târziu sau ceva de genul acesta, pur și simplu ne-au luat la bătaie că așa au considerat, ca să-l salvăm pe pacient.

Am ieșit din locuință, am dat pe stație să vină un echipaj de poliție, nu am putut să-l luăm din casă, pentru că au ieșit afară, după noi, tot la fel, picioare, pumni.. Am fost eu și asistentul. Ambulanțier și asistent medical.

Poliția a ajuns în 6-7 minute. Până atunci ne-am ferit, am mai fugit puțin, s-au pus și cu picioarele pe ambulanță, nu puteam să stăm nici în ambulanță.

Colegul a fost mai rapid, a reușit să facă niște eschive și a luat doar două palme. Eu a trebuit să dau pe stație să vină poliția și pe mine m-a prins mai la înghesuială”, a relatat ambulanțierul agresat.

Cei doi membri ai echipajului Serviciului Județean de Ambulanță Olt au putut să-și facă treaba după sosirea echipajului de Poliție și, la scurt timp, și a jandarmilor.

”Nu poți să lași pacientul. Atunci, pe moment, nu am putut să-l ajutăm, după ce a venit Poliția am putut să-l ajutăm. Prima dată a venit un echipaj cu doi domni polițiști și după alte două-trei minute au venit jandarmii. Nu s-au liniștit nici atunci, l-au luat, l-au încătușat…”, a mai spus ambulanțierul.

Echipajul și-a continuat tura, în ciuda celor întâmplate. Adrian Tudoran spune că nu este pentru prima dată când i se întâmplă să întâlnească aparținători recalcitranți, însă până acum nu s-a ajuns la bătaie.

”Până acum au mai fost persoane recalcitrante, dar am reușit să-i calmăm, să ne facem treaba cum trebuie, dar de data aceasta nu am avut cu cine să ne înțelegem. Niciodată nu știi ce este la celălalt capăt al firului.

Cu absolut nimeni nu ne-am putut înțelege. Au ieșit vecinii, le-au reproșat că fac gălăgie, dar nici ei nu au avut cu cine să se-nțeleagă”, a mai precizat ambulanțierul.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs