O femeie din Arad a primit o amendă de 10.000 de lei pentru o faptă pe care ar fi comis-o în viitor

05 Sep 2020 | scris de Anita Raicu

Întâmplarea prin care a trecut o femeie din Arad arată cât de multă incompetență și lipsă de logică și rațiune se comportă uneori autorităţile române, care nu comunică între ele atunci când vine vorba de interesul cetăţeanului.

O femeie din Arad a primit o amendă de 10.000 de lei pentru o faptă pe care ar fi comis-o în viitor

Femeia s-a luptat câteva luni în instanţa pentru a dovedi că amenda primită de la autorităţi, pentru nerespectarea carantinării, este nedreaptă şi absurdă.

Concret, cu ”ajutorul” autorităţilor, ea a fost sancționată pentru nerespectarea unei măsuri de carantinare, o faptă pe a comis-o de--abia în ziua următoare.

Povestea s-a petrecut în luna martie. La acea dată, Anişoara Rus, o femeie din Arad, s-a întors în țară din Italia, din Massa Lombardia, zonă care nu era considerată cu risc de autorităţi. La vamă, nu a primit din partea reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică nicio restricţie, astfel că şi-a văzut liniştită de viaţă.

După o săptămână, pe data de 12 martie, ea a fost sunată de poliţişti şi anunţată că socrii ei au fost puşi pe o listă cu posibili infectaţi cu COVID, astfel că ea trebuie să stea în izolare câteva zile, lucru pe care l-a respectat, susţine specialarad.ro.

O zi mai târziu, pe 13 martie, Anişoara Rus s-a trezit cu poliţia şi un reprezentant al DSP la uşă, veniţi să o amendeze, pentru că în data de 11 martie, o zi mai devreme faţă de data când i s-a adus în vedere că trebuie să intre în carantină, a fost văzută în piaţă de un vecin, care a sesizat autorităţile. 

Aşadar, pe data de 12 a fost anunţată că trebuie să intre în carantină, iar pe 13 martie a primit amenda pentru că în data de 11 martie fusese văzută la piaţă.

După logica DSP, a primit o amendă pentru o faptă pe care avea să o comită a doua zi.

Potrivit specialarad.ro, femeia şi-a angajat un avocat şi, după aproape 5 luni de procese, a reuşit să dovedească absurditatea situaţiei, iar amenda i-a fost retrasă.


CLICK - Follow us on Google News