3dots.ro

American, uimit de calitatea vieții în România, conaționalilor săi: „Vino să vezi cum e în Europa! Îți va schimba viața” – video

American, uimit de calitatea vieții în România, conaționalilor săi: „Vino să vezi cum e în Europa! Îți va schimba viața” – video

Juwan Gray s-a transferat la clubul Corona Brașov în vara anului trecut, după ce a mai avut o experiență în baschetul european, în Suedia.

Americanul se declară uimit de calitatea vieții din Europa, printre cele mai mari avantaje ale traiului pe ”bătrânul continent” se numără siguranța, calitatea mâncării și implicarea statului în problemele oamenilor. Acesta le-a transmis un mesaj tuturor americanilor care îl urmăresc.

”Este extrem de sigur aici, nu trebuie să-ți faci griji că vine cineva să te jefuiască”

„Vreau să va povestesc experiența mea din ultimii ani din Europa. Anul trecut am trăit în Suedia, iar anul ăsta în România. E ca o diferență între zi și noapte între viața din SUA și cea din Europa. Calitatea vieții în Europa e foarte diferită, e ceva ce nu am trăit până acum.

Este extrem de sigur aici, nu trebuie să-ți faci griji că te plimbi pe străzi că vine cineva să te jefuiască sau de asemenea nu trebuie să-mi fac griji că vine vreun polițist să mă hărțuiască din nimic, doar pentru că mă plimb pe afară. Nimic din toate astea nu se întâmplă aici.

Aici pot să mănânc mâncare de calitate. Mâncarea e preparată de la zero aici, nu este atât de multă mâncare procesată ca în SUA. Cei care trăiesc în Europa sunt foarte fericiți, nu sunt stresați, pentru că primesc ajutor de la guvern dacă au nevoie să-și plătească chiria, sau dacă au un copil mic și au nevoi pentru el.

Toate aceste lucruri se au în vedere aici și se elimină o grămadă de stres, anxietate și griji pe care americanii le au doar pentru că trebuie să-și plătească facturile,” a povestit Juwan.

„Dacă ești american, vino să vezi cum e în Europa! Îți va schimba viața”

Jucătorul de baschet mai apreciază și costurile relativ mici ale educației, comparând prețul unui an de facultate în România cu situația din Statele Unite.

„Și nici n-am început să vă povestesc despre capitolul ‘educație’: vorbeam chiar astăzi un coleg de echipă român și mi-a zis că un an la facultate l-a costat aproximativ 1000 euro. Pentru americani asta e ceva de neconceput pentru că știm deja….

Dacă trăiești în SUA și mergi la facultate trebuie să plătești o geantă de bani pentru un singur an de școlarizare. Eu am mers la facultate în primul an, iar taxa de școlarizare era de 70 000 de dolari pe an. Slavă Domnului că am obținut o bursă școlară pentru că altfel nu mai mergeam nicăieri. Să fiu sincer, mă văd trăind de-acum în Europa.

Dacă ești un american care urmărește asta, trebuie să fie un semn trimis de Univers sau de Dumnezeu dacă ți-a apărut asta, așa că dacă aveai gânduri să vii în Europa, dă-i înainte și fă această mișcare. Nici măcar nu trebuie să te muți aici dintr-o dată, doar vino și vizitează pentru că îți garantez că asta îți va schimba viața,” a mai spus Juwan Gray într-unul din clipurile postate pe contul său de Youtube.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs