3dots.ro

Doi angajaţi ANAF și-au falsificat diplomele de studii ca să câștige mai mulți bani

Doi angajaţi ANAF și-au falsificat diplomele de studii ca să câștige mai mulți bani

Din articol:

Doi angajaţi ANAF – unul de la Direcţia Antifraudă Fiscală Alexandria, celălalt din cadrul Direcţiei Antifraudă Fiscală Bucureşti – au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru înşelăciune şi uz de fals, după ce și-au falsificat diplomele de studii pentru a promova în funcţii. Unul dintre ei a încasat ilegal aproape 200.000 de lei pe baza diplomelor falsificate.

Funcţionarul de la Direcţia Regională Antifraudă Fiscală Bucureşti a fost trimis în judecată pentru înşelăciune în formă continuată şi uz de fals în formă continuată după ce, în ultimii trei ani, a folosit o diplomă falsă, susţinând că este absolvent al ASE Bucureşti, încasând venituri nete necuvenite în valoare de 189.536 lei.

Al doilea inculpat a încercat să promoveze pe o funcţie superioară în cadrul Direcţiei Antifraudă Fiscală Alexandria, folosind o diplomă falsificată şi susţinând că este absolvent al unei universităţi private. Angajaţii de la resurse umane au avut suspiciuni cu privire la veridicitatea diplomei de studii și l-au împiedicat să producă vreun prejudiciu.

Dosarul în care cei doi funcţionari sunt cercetaţi penal va fi judecat la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs