Șeful Grupului de Comunicare Strategică, fals în privința studiilor universitare?

12 Oct 2020 | scris de Monica Pavelescu

După cazul Baranga, strungarul care a ajuns să ocupe înalte poziții în aparatul de stat cu o diplomă falsă de bacalaureat, un alt scandal de aceeași factură pare să se declanșeze...

Șeful Grupului de Comunicare Strategică, fals în privința studiilor universitare?

Un articol semnat de jurnalista Ioana Ene Dogioiu, publicat pe spotmedia.ro, care pornește chiar de la cazul Baranga, Andi Manciu, șeful Grupului de Comunicare Strategică în pandemie, e acuzat că declară un fals în CV-ul său în ceea ce privește studiile universitare.

”Baranga nu e un accident, Baranga mi se pare mai degrabă un simptom care doar pe dl Orban pare a nu-l îngrijora.

Dacă domnia să era omul care dorește în mod sincer să reformeze statul roman din temelii și pentru această reformă cere votul românilor, eu aș fi așteptat să-l văd negru de supărare, aș fi așteptat să văd demiterea celor care au făcut evaluarea în baza căreia domnia sa a semnat ultima numire a dlui Baranga, aș fi așteptat declanșarea unei verificări la sânge a tuturor titularilor de funcții publice de sus în jos.

Așa descoperea poate dl Orban că al său consilier de stat, Andi Manciu, pe care l-a pus în fruntea Grupului de Comunicare Strategică, care scrie cele mai sensibile OUG ale Guvernului și are deja un loc eligibil pentru viitorul Parlament, este o persoana fără diplomă de licență”, scrie Ioana Ene Dogioiu.

Conform CV-ului oficial al lui Andi Manciu, consilier de stat al premierului și responsabil cu coordonarea comunicării la nivelul guvernului, el ar fi absolvit SNSPA în 2008.

Rămîne de văzut dacă informația furnizată de spotmedia.ro va fi verificată.

Contactat de jurnalişti, Andi Manciu, șeful Grupului de Comunicare Strategică, răspunde acuzaţiei aduse de Ioana Ene Dogioiu referitoare la studiile pe care le are. 

”E o bazaconie. Nu am avut nicio discuție despre vreo posibilă candidatură și, implicit, e o invenție ideea unei poziții eligibile pe liste. În privința studiilor am menționat în CV că am urmat cursurile universitare și nu am declarat că sunt până la acest moment licențiat, întrucât acest lucru ar fi contrar situației de fapt”, a spus Andi Manciu, șeful Grupului de Comunicare Strategică, pentru DC News.


CLICK - Follow us on Google News